Lamborghini exclude o versiune cu tracțiune spate pentru Aventador: "Ar fi dificil de condus la viteze mari"

de Daniel Popescu
Marti, 13.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini Avantador nu va primi o versiune cu tracțiune spate pentru că aceasta ar fi "dificil de condus la viteze mari", motiv pentru care clienții "ar fi dezamăgiți".

Lamborghini Huracan este disponibil în prezent atât în versiune cu tracțiune integrală, cât și într-o variantă cu tracțiune spate, însă acest "tratament" nu va fi aplicat și în cazul lui Aventador.

Oficialii constructorului italian afirmă că dezvoltarea unui Aventador cu tracțiune spate nu se justifică din cauza faptului că motorul V12 este prea puternic și ar face dificil de condus supercarul la viteze mari.

"Nu vrem să se întâmple asta. Sistemul cu tracțiune integrală este cel mai sigur și performant sistem pe care îl putem avea în această mașină. Am avea mulți clienți dezamăgiți (n.r - dacă am introduce o versiune cu tracțiune spate)", afirmă Maurizio Reggiani, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Lamborghini.

Pe de altă parte, oficialul italian a lăsat să se înțeleagă că Aventador va primi o îmbunătățire importantă din punct de vedere al performanțelor, fără să ofere însă detalii concrete în această direcție.

"Treaba noastră este să dezvoltăm mașinile pentru a deveni mai bune.

Strategia noastră este să creștem în termeni de performanță în a doua jumătate a ciclului de viața al unui model. Muncim pentru a crește din nou performanța și vom vedea care va fi performanța viitoare", a adăugat el.

Pe lângă Huracan și Aventador, Lamborghini are în prezent în gama și noul SUV Urus, care se bucura de un succes peste așteptări în rândul clienților.

Via Drive, Motor1

Comentarii (1)

  • Italianul
    Lambo... dovedeste inca odata ca nu e la nivel de BMW ci o marca de lux. Tractiunea spate e doar pt cocalari cu figuri in cap de mari piloti !
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru