Lamborghini încheie 2022 cu record de vânzări: peste 9.000 de mașini comercializate la nivel global

de Alexandru Monenciu
Marti, 10.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile a livrat peste 9.000 de mașini în 2022, ceea ce reprezintă un record. SUA a fost cea mai importantă piață, iar SUV-ul Urus cel mai popular model.

2022 a fost un an plin pentru italienii de la Lamborghini. Constructorul italian a prezentat o serie de noi modele, cum ar fi Huracan Tecnica, Huracan Sterrato, Urus Performante și Urus S.

Acum a venit momentul să facă bilanțul, iar reprezentanții companiei sunt, fără îndoială, mai mulțumiți ca oricând de rezultate.

Anul trecut, Lamborghini a livrat 9.233 de mașini la nivel global, cu 10% mai multe decât în 2021. Așadar, un record pentru marca din Sant'Agata Bolognese.

Italienii au înregistrat creșteri în toate macro regiunile, inclusiv în Asia (+14%), America (+10%) și EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa: +7%).

Cu 2.721 de unități livrate aici, Statele Unite ale Americii rămâne cea mai importantă piață pentru Lamborghini. Urmează China (cu Hong Kong și Macao), Germania, Marea Britanie și Japonia.

Deloc surprinzător, SUV-ul Urus a fost cel mai popular model, cu 5.367 de exemplare livrate în 2022. Huracan s-a situat pe poziția a doua (3.113 unități, +20%), iar Aventador completează podiumul.

Constructorul italian vrea, însă, mai mult.

Tocmai de aceea, în 2021 a anunțat investiții de 1.8 miliarde de euro în următorii 5 ani. Acest capital îl va ajuta să facă tranziția către modele hibride (primele vor debuta în 2023) și, mai apoi, la modele pur electrice.

via Lamborghini

Comentarii (2)

  • Anul asta miau si eu.
    4 2
  • Seriff
    @Mike tu ar trebui sa iti iei niste ore de pregatire pentru BAC, poate anul asta il iei si tu.
    On topic, pai cum, parca toti vor electrice?
    Cum de au cumparat atatia oameni Lambo?
    Nu polueaza?
    Au motoare mari, de ce sunt legale, ca doar s-a dovedit ca motoarele mari omoara bebelusii, pica pe capete pe strada.
    Parca toata lumea isi cumpara electrice.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru