Lamborghini Miura SV la aniversare: modelul italian a debutat în urmă cu 50 de ani

de Alexandru Monenciu
Joi, 15.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini sărbătorește cinci decenii de la lansarea modelului Miura SV. Producția a însumat 150 de exemplare, ultimul fiind expus în prezent la muzeul constructorului din Sant'Agata Bolognese.

În 1966, Lamborghini prezenta lumii întregi modelul Miura, considerat a fi primul supercar din istorie. Prototipul a debutat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva și a stârnit reacții dintre cele mai puternice.

Cinci ani mai târziu, constructorul italian de automobile a lansat versiunea Miura SV. Deși modificările sunt destul de greu de zărit, aceasta avea aripi lățite, stopuri redesenate, o capotă nouă, alte jante (mai late pe spate), suspensie spate revizuită și un șasiu mai rigid.

Motorul era același V12 de 4.0 litri, dar puterea a crescut la 385 de cai putere. Asta îi permitea să atingă peste 290 de km/h și să parcurgă un kilometru (cu plecare de pe loc) în mai puțin de 24 de secunde.

Producția lui Miura SV a încetat (teoretic) în 1973, după 150 de exemplare asamblate. Teoretic pentru că, de fapt, ultimul Miura SV a fost construit în 1975 pentru omul de afaceri Walter Wolf.

Mașina cu pricina este expusă acum la muzeul Lamborghini din Sant'Agata Bolognese.

via Lamborghini

Comentarii (2)

  • Superbă! O știu încă de la apariție și chiar aveam o mașinuță Burago...
    11 0
  • Cel mai frumos Lambo. Partea ciudata este ca pentru o persoana fara cunostinte auto arata mai mult a Ferrari decat a Lamborghini.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru