Lamborghini prezintă noul Urus S: versiunea de bază a SUV-ului italian are 666 CP

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Urus S, un înlocuitor pentru "vechea" versiune de bază a SUV-ului italian. Motorul V8 dezvoltă 666 de cai putere.

În vara acestui an, producătorul din Sant'Agata Bolognese a prezentat, cu ocazia Concursului de Eleganța Pebble Beach, noul Urus facelift. Publicul a avut ocazia să admire versiunea de top Urus Performante, cu ai săi 666 de cai putere.

Acum, Lamborghini lansează noul Urus S, considerat a fi înlocuitorul "vechii" versiuni de bază. Așadar, pentru prima dată, SUV-ul italian va fi comercializat în două versiuni: Performance și S.

Noul Lamborghini Urus S păstrează motorul V8 de 4.0 litri, twin-turbo, de pe Urus Performance. Unitatea dezvoltă 666 de cai putere și 850 Nm. Există, desigur, câteva diferențe între cele două.

Spre exemplu, Urus S nu are acele componente care îi permit lui Urus Performante să fie mai ușor cu 47 de kilograme.

Astfel, performanțele sunt puțin schimbate. Repriza 0-100 de km/h durează 3.5 secunde (3.3 pentru Performante), iar viteza maximă rămâne neschimbată: 305 km/h. Totodată, sprintul de la 0 - 200 km/h durează 12.5 secunde.

Clienții au la dispoziție jante noi, cu diametrul de 22 și 23 de inch, plafon din fibră de carbon expusă, finisaje mate sau lucioase pentru terminațiile sistemului de evacuare și o capotă din carbon care integrează prize de aer de culoare neagră.

via Lamborghini

Comentarii (2)

  • Renume
    Daca tot are cifra aia de CP, nu mai bine readuceau un nume care a facut istorie pentru ei si sa denumeasca versiunea asta Urus "Diablo"...
    0 0
  • gand la gand cu bucurie
    666 de milioane de bebelusi se sufoca in chinuri. Plamanasi cruzi scuipati de bietii neprihaniti pocnesc sub bocanci alaturi de alte maruntaie verzi sau maro, whatever. Din adancul gheenei rasuna asurzitor rasul necuratului. Mu ha ha ha. Care nu reuseste totusi sa acopere bocetele agonice de disperare ale lui Edikkk, Badea, Mike, Vali, whatever.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru