Lamborghini Urus stabilește un record mondial de viteză pe gheață: SUV-ul a atins 298 km/h

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 24.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini Urus și-a mai trecut un record mondial de viteză în dreptul numelui. Acesta a fost stabilit pe suprafața înghețată a lacului Baikal din Rusia.

Lacul Baikal, din Rusia, este cea mai mare întindere de apă dulce de pe planetă și cel mai adânc lac din lume. În această perioadă, pe suprafața lui se formează un strat gros de gheață, numai bun pentru a organiza tot felul de evenimente.

Unul dintre ele este "Zilele Vitezei". În cadrul acestuia, Lamborghini Urus tocmai a stabilit un nou record mondial de viteză pe gheață.

Cu pilotul Andrey Leontyev (deținător a 18 recorduri de viteză pe gheață) la volan, SUV-ul italian a atins 298 km/h.

Totodată, Urus a parcurs primii 1.000 de metri cu o viteză medie de 114 km/h, de asemenea un record. Performanțele au fost omologate de FIA și RAF (Federația Automobilistică Rusă).

Cel de-al doilea SUV din istoria Lamborghini, Urus este echipat cu un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvoltă 650 de cai putere și 850 Nm cuplu.

În condiții ideale, și cu siguranță nu pe gheață, modelul din Sant'Agata Bolognese atinge 100 de km/h în 3.6 secunde și are o viteză de top de 305 km/h.

via Lamborghini

Comentarii (1)

  • mircea badea
    anvelope de circuit?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru