Lamborghini va prezenta Urus ST-X la finalul anului: versiunea de curse va fi utilizată în cadrul unei competiții monomarcă

de Cornel Șocariciu
Duminica, 12.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini va prezenta versiunea de circuit Urus ST-X la finalul acestui an în cadrul etapei Super Trofeo World Final de la Misano. Conform informațiilor, SUV-ul va avea o masă totală mai mică cu până la 550 de kilograme comparativ cu versiunea de serie.

Lamborghini Urus a fost cel mai bine vândut model al italienilor în 2019. Conform oficialilor producătorului din Sant'Agata Bolognese, anul trecut, Urus a bifat peste 4.500 de comenzi.

Pentru a spori și mai mult interesul fanilor, Lamborghini pregătește un Urus dedicat circuitului, modelul urmând să stea la baza unei competiții monomarcă. Versiunea promisă de italieni a fost anticipată în 2018 de conceptul Urus ST-X.

Conform declarațiilor lui Maurizio Reggiani, șeful departamentului tehnic din cadrul Lamborghini, versiunea de circuit va fi lansată la finalul acestui an în cadrul Super Trofeo World Final, etapă care se desfășoară în 31 octombrie.

"Vom pregăti o cursă demonstrativă unde vom prezenta formatul", a declarat oficialul Lamborghini.

Conform primelor rapoarte, versiunea de circuit derivată din conceptul Urus ST-X va miza pe același motor V8 biturbo de 4.0 litri capabil să ofere 650 CP și 850 Nm. Inginerii producătorului italian vor pregăti suspensii modificate, un sistem de direcție îmbunătățit și un sistem de frânare ceva mai performant.

De asemenea, pentru a îndeplini standardele de siguranță FIA, SUV-ul de circuit va fi echipat, printre altele, cu un roll cage și cu un sistem de stingere a incendiilor.

Aceleași rapoarte menționează că versiunea de circuit a SUV-ului din Sant'Agata Bolognese va avea o masă totală mai mică cu circa 550 de kilograme comparativ cu varianta de stradă.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • Cred ca va fi un model de circuit foarte reusit. Daca ii dai pe launch control de afara nici nu o sa apuci sa o vezi.
    1 5
  • Elvira
    Impresionant acest Urus. Lamborghini chiar a dat lovitura cu el. Personal, sunt mai impresionata de Aventador sau Sian, dar si Urus are un grad mare de atractie.
    3 4
  • 842364641
    nu sesizeaza nimeni absurdul?
    sport cu tancul ?!!
    7 0
  • E pentru MadMax...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru