Land Rover Defender a mers la "Polul Frigului", locul cu cea mai scăzută temperatură de pe Glob

de Sebastian Toma
Luni, 27.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oymyakon este locul cu cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în Emisfera Nordică. Englezii de la Land Rover au demarat o expediţie pentru a demonstra capacităţile lui Defender, în cadrul căreia modelul a înfruntat temperaturi de până la -58 grade Celsius.

Esential -58 de grade Celsius a fost cea mai scăzută temperatură întâlnită de cercetătorii britanici.
Land Rover a făcut echipă cu Societatea Geografică Regală pentru a realiza o expediţie specială. Britanicii au mers cu un Defender modificat până în Oymyakon (Rusia), cunoscut şi sub numele de "Polul Frigului", parcurgând aproape 20.000 de kilometri, traseul având drept coordonate ţări precum Norvegia şi Finlanda, fără să rateze Cercul Polar şi "Autostrada Trans-Siberiană". Cea mai joasă temperatură întâlnită de expediţia britanică a fost -58 grade Celsius, suportată de Defender-ul din dotare fără nicio problemă datorită modificărilor aplicate sistemului de climatizare. Călătoria britanicilor mai are încă 15.000 de kilometri în faţă, traseul spre Regatul Unit fiind planificat prin partea de Sud a Siberiei, Kazahstan şi ţările scandinave.

Instalaţia de climatizare a Defender-ului folosit în expediţie a fost modificată pentru temperaturile scăzute din Siberia.
În plus, a fost adăugat un sistem de încălzire staţionară independent, alături de protecţii termice pentru motor, transmisie şi amortizoare.

Expediţia a avut rolul de a cerceta implicările culturale, sociale şi psihice ale traiului în cele mai extreme temperaturi întâlnite în emisfera nordică pe timpul iernii. Echipa s-a întâlnit cu diverse comunităţi, în cadrul cărora au sărbătorit Crăciunul de trei ori. Toţi membrii expediţiei sunt câştigătorii celei de-a şasea ediţii a bursei Land Rover, acordată de Societatea Geografică Regală din Marea Britanie.

Urmareste Automarket
Staţia meteorologică din Oymyakon, unul dintre cele două puncte din Emisfera Nordică considerate ”Poli ai Frigului”, este amplasată într-o vale între Oymyakon şi Totor.
Staţia a înregistrat o temperatură de -71.2 grade Celsius în 1924, după cum nota cercetătorul rus Sergey Obrychev. Aceeaşi staţie meteorologică a înregistrat o temperatură de -67.7 grade Celsius în 6 februarie 1933. În emisfera Sudică, staţia antarctică Vostok a avut cea mai scăzută temperatură întâlnită vreodată pe Glob, de -89.2 grade Celsius, la 21 iulie 1983. Staţia meteo Vostok este localizată la 3.488 metri deasupra nivelulului mării. Temperaturile de la Polul Sud sunt, în medie, cu 5 până la 10 grade mai ridicate decât în Vostok, potrivit analizelor realizate de cercetătorii ruşi.

Via LandRover

Comentarii (7)

  • Masina asta, daca nu ar trebui sa zboare, ar ajunge si pe luna! Sper din tot sufletul ca noul Defender sa fie la fel de simplu si de capabil!
    12 2
  • Polulu frigului este la Irkutsk nici decum Oymyakon!

    Prognoza pe 14 zile la Oymyakon:
    http://www.meteoblue.com/en/russia/weather-oymyakon/14-days

    4 zile Yakutsk:
    http://www.meteoblue.com/en/russia/weather-yakutsk/14-days
    3 5
  • @Eu,

    Detalii... Daca ar fi sa ne pierdem in ele am mai spune si ca in zonele respective circula bine-mersi 4x4 rusesti care nu au nici pe departe pretentiile lui Defender! Asta nu scgimba cu nimic faptul ca englezii produc (inca) unul dintre cele mai capabil offroadere din lume!
    7 1
  • Land Rover Defender, nu are nevoie de nici o introducere pt ca este cel mai recunoscut autovehicul de macadam. Stilul clasic al lui Defender este combinat totodata cu capacitati off-road remarcabile. Le urez bafta !

    Sa auzim numai de bine !
    4 3
  • @Misha eu nu am nimic de reprosta Defender-ului...... doar celor care confuda polul frigului.... Poimaine noapte la Yakutsk vor fi -55 de grade ..... Si am putea spune ca acele masini rusesti nu au nevoie de protectii termice la motor transmisie si amortizoare iar incalzirea stationara este "visul unei nopti de vara". Corectia am facut-o pentru ca ma pasioneaza acest subiect si nu am postat ca sa o fac pe desteptul! Apropo, Toyota Hilux nu a bantuit spre Polul Nord cu expiratii de la Top Gear?
    5 1
  • @EU

    Eu chiar nu ti-am reprosat nimic, sa stii. M-am folosit doar de detaliile tale ca sa mai adaug altele.
    2 0
  • :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru