Land Rover Defender umple listele de comenzi pe final de serie și englezii vor să extindă producția

de Sebastian Toma
Vineri, 17.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Land Rover ar putea să extindă producția lui Defender după ce au întâmpinat o avalanșă de comenzi pentru legendarul off-roader. Fabrica din Solihull ar putea să producă Defender până în aprilie 2016.

Esential 1948 este anul prezentării primului model Land Rover.
308 variante și derivate a primit Defender de-a lungul carierei sale.
Land Rover Defender, celebrul model britanic, devine din ce în ce mai atrăgător pentru clienți pe măsură ce se apropie ieșirea din producție. Tentația fructului interzis este atât de mare încât englezii de la Land Rover s-au trezit cu o listă de comenzi plină pentru o mașină care ar fi trebuit să iasă din producție în decembrie 2015, iar clienții care au dorit să cumpere un Land Rover Defender din ultimul an de producție se vor trezi că modelul va fi fabricat și în 2016. Având în vedere că au mai multe comenzi decât pot să livreze în cursul acestui an, englezii iau serios în considerare prelungirea producției pentru Defender. Asta înseamnă că fabrica din Solihull ar putea să construiască Defendere cel puțin până în februarie 2016, în timp ce unele voci anunță că lista de comenzi are necesita continuarea fabricației până în aprilie anul viitor.

Land Rover Defender intră în ultimul an de producţie cu trei ediţii speciale

În mod curios, fabrica Land Rover din Solihull nu a introdus mai multe schimburi pentru producția lui Defender, în timp ce alte zone ale uzinei lucrează în trei schimburi, atrag atenția cei de la Birmingham Post citând un muncitor din fabrică. Potrivit sursei care a preferat să-și păstreze anonimatul, schimbul responsabil de producția lui Defender lucrează doar pe timpul zilei și are doar 450 de muncitori, în ciuda faptului că oficialii companiei au anunțat în martie anul curent mărirea producției cu aproximativ 50 la sută pentru a răspunde cererii peste așteptări înregistrate încă din acel moment. Cadența zilnică de producție a lui Defender este de 125 de unități, valoarea anterioară anunțului ultimului an de fabricație al offroader-ului fiind de 84 de mașini pe zi.

Anul 2014 a adus o producție totală de 17.781 de unități Defender, dar 2015 este în cărți să devină anul record pentru acest model, care va fi scos de pe piață din cauza reglementărilor europene în materie de siguranță și emisii.

Land Rover Defender a ajuns la borna două milioane chiar în anul de adio

Urmareste Automarket
Actualul Defender este descendentul direct al primului model Land Rover, lansat în 1948 la Salonul Auto de la Amsterdam. De atunci și până în prezent au fost vândute peste două milioane de unități și modelul a primit 308 derivate și variante. Primul model Land Rover a fost desenat de Maurice Wilks, inginerul șef al Rover. Legenda spune că prima schiță a acestuia a fost trasată în nisip de Maurice, pe plaja Anglesey din Regatul Unit, pentru Spencer Wilks, Managing Director la Rover Company și fratele său. Succesorul lui Defender este așteptat să fie lansat în 2018, dar compania britanică nu a prezentat încă informații sau imagini cu acesta, cu excepția unor concepte care arătau o potențială direcție de design.

Land Rover Defender a mers la "Polul Frigului", locul cu cea mai scăzută temperatură de pe Glob

Via WCF | Birmingham Post 

Comentarii (1)

  • La fel s-a intamplat si cu G-Klasse, in 2010 scot final edition, 'cantecul de lebada', insa il vedem in productie si in 2015
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru