Live from Detroit. Idei pentru Opel? Buick Avista Concept sau un viitor Insignia Coupe?

de Mircea Meşter
Luni, 11.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nu știm încă dacă prototipul Avista, prezentat la Detroit sub sigla Buick, va avea vreun omolog european în versiune de serie. Dar formele sale ne evocă o viitoare generație Insignia. Cel puțin nouă.

Știm cu toții că Opel face parte din concernul General Motors. Și știm cu toții, de asemenea, că tendința de a produce modele globale care să arate și să se comporte la fel pe toate piețele este una cât se poate de reală. Evident, "modele globale" nu înseamnă și "mărci globale", pentru că GM mizează pe atractivitatea pe care o au brandurile locale în zonele în care activează.

Iar mărcile populare poartă diferite nume în cazul conglomeratului GM. Opel în Europa, Buick și Chevrolet în State, Holden în Australia. 

La Detroit nu există Opel - evident - însă există Buick. Și conceptul Avista, proaspăt dezvăluit la NAIAS 2016, nu face decât să ne dea speranțe că Opel se va inspira de la vecinii de peste Ocean atunci când va desena noua generație a lui Insignia, care este programată în scurt timp.

Noul Buick Avista ni s-a părut un soi de versiune domesticită a radicalului concept Monza, despre care mulți afirmau că ar putea deveni viitorul Opel GT.

În cazul lui Avista, o eventuală versiune de serie s-ar potrivi ca o mănușă pe un Insignia Coupe, adică pe o versiune sportivă a viitoarei generații a celui mai mare sedan Opel. 

Avista nu este, de altfel, doar un prototip și atât. Sub capotă, conceptul prezentat în America de Nord sub sigla Buick vine cu un motor V6 de peste 400 de cai putere care probabil că va fi destinat exclusiv pieței din SUA. Puține șanse ca acest motor să învârtă roțile unui viitor Insignia OPC.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru