Livrări record pentru Rolls-Royce în 2022: peste 6.000 de mașini la nivel global

de Alexandru Monenciu
Luni, 09.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru prima oară în istoria sa de 118 ani, Rolls-Royce a livrat în 2022 peste 6.000 în 50 de țări. Cel mai popular model a fost, desigur, SUV-ul Cullinan.

Britanicii de la Rolls-Royce pot desface șampania după ce au încheiat cel mai bun an din istoria lor. În 2022, pentru prima oară, compania din Goodwood a livrat peste 6.000 de mașini. Mai exact, 6.021 de unități în 50 de țări.

Vânzările au crescut în Orientul Mijlociu, în regiunea Asia-Pacific, Europa și, nu în ultimul rând, în Statele Unite ale Americii. De fapt, în Orientul Mijlociu au fost comandate cele mai multe mașini personalizate prin programul Bespoke.

Fără nicio surpriză, cel mai popular model Rolls-Royce rămâne SUV-ul Cullinan. Acesta este urmat pe podium de Ghost (best-seller în regiunea Asia-Pacific).

Anul trecut, britanicii au lansat primul lor model cu zero emisii: Spectre. Potrivit reprezentanților companiei, cererea a întrecut toate așteptările, însă aceștia nu au oferit date exacte despre numărul rezervărilor.

De menționat că primele exemplare Rolls-Royce Spectre vor fi livrate în al patrulea trimestru din 2023.

via Rolls-Royce

Comentarii (1)

  • La toți ni-i greu, dar nu la toți la fel.
    Felicitări RR!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru