Livrările Volkswagen în luna noiembrie au depășit 586.000 de unități: constructorul german raportează o creștere de aproape 4%

de Cornel Șocariciu
Joi, 12.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a livrat în luna noiembrie 586.400 de mașini noi la nivel global. Producătorul german a înregistrat creșteri consistente atât în Europa de Vest, cât și pe piețele din America și China.

Luna noiembrie a fost una bună pentru Volkswagen, constructorul din Wolfsburg reușind să livreze 586.400 de mașini noi la nivel global, în creștere cu 3.9% raportat la rezultatul realizat în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe piața din Europa, constructorul german a livrat 152.800 de unități, în creștere cu 6.4% comparativ cu luna noiembrie 2018. În Europa de Vest, creșterea raportată de producătorul german a fost de 8.2% (129.400 de mașini noi). Mai mult decât atât, pe piața din Germania au fost livrate 54.800 de mașini, valoarea fiind mai bună cu 20.2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În Europa Centrală și de Est, producătorul german a raportat la finalul lunii noiembrie o scădere a livrărilor de 2.9% (23.400 de unități).

În China, cea mai mare piață de desfacere a nemților, au fost livrate în luna noiembrie 316.700 de unități, valoarea fiind în creștere cu 4% raportat la perioada similară din 2018.

Dacă în luna octombrie producătorul german a raportat livrări în scădere pe piețele din America, în noiembrie, situația s-a îmbunătățit.

Conform raportului publicat de nemți, în America de Nord au fost livrate 47.100 de mașini, în creștere cu 0.9%, iar în America de Sud, numărul vehiculelor livrate a fost de 42.600 (+6%).

După primele 11 luni, Volkswagen a raportat livrări de 5.663.100 de unități, în scădere cu 0.7% raportat la intervalul similar din 2018.

Comentarii (5)

  • KonTrol Icebreaker
    Bravo VW. Sa crape fierea in cateii care latra de pe margini.
    2 9
  • Noroc ca prostia nu doare (foarte tare) sau

    "Cand esti mort, nu stii ca esti mort. Egreu doar pentru ceilalti. La fel si cand esti prost.".

    PS "Textul nu-mi apartine, dar il pot accepta ca fiind al meu, in speranta ca maine ma voi umple de bani!"
    2 0
  • Adrian
    Pe-aici cine-aude de VW, zici ca aude de PSD. Ura, flegme, blesteme, si aceeasi atitudine: daca esti cu VW esti prost. Doar noi restul suntem iluminati.
    4 3
  • Anonim
    @ Adrian bine punctat lumea uita ca si ceilanti constructori au fost prinsi cu mata in sac . Toti au trisat la emisii ! La fel ca si in politica unii o tot ard ca vaii PSD -ul dar TOTI sunt praf nu vii la mine sa-mi spui ca Orban si Raluca Turcan sunt o lumina pentru tara asta .
    5 2
  • Fara alehas
    Masina poporului si a economiei germane (in crestere pana acum, cu ajutorul vostru).
    Pe nemti ii inteleg, fiindca banul ramane in economia lor... In rest multi votanti pi.si.de. pe aici carora vad ca le place ,,calitatea,, germana, insa cu salariu de la bugetul statului.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru