Loeb castiga in Irlanda si preia sefia la general

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.11.2007
Sebastien Loeb s-a impus in Raliul Irlandei dupa accidentul suferit de Marcus Gronholm (vezi video!).

Esential

6 puncte are avans Sebastien Loeb fata de Marcus Gronholm inaintea ultimei etape din WRC
10 puncte se acorda castigatorului unei etape de WRC.

Sebastien Loeb, liderul echipei Citroen in WRC, a terminat cea de-a 20-a si ultima proba speciala cu cel de-al treilea timp, suficient pentru a-si pastra prima pozitie in clasamentul final al Raliului Irlandei.

Francezul a beneficiat si de accidentul suferit de rivalul sau in lupta pentru titlu, finlandezul Marcus Gronholm.

Ecartul de circa un minut dintre Loeb si Sordo s-a pastrat constant, in ultima zi a Raliului Irlandei, in timp ce Latvala nu a fost presat de Hirvonen pentru a obtine prima sa clasare pe podium din Campionatul Mondial de Raliuri. Petter Solberg (Subaru) s-a resemnat cu locul al cincilea, cu toate ca diferenta de 15 secunde dintre el si Hirvonen la finele etapei de ieri promitea o lupta mai incinsa.

Dupa ce anul acesta a terminat "primul sub linie" la limita punctelor in Grecia si Finlanda, englezul Guy Wilks (26 ani) a reusit locul al 6-lea si primele sale puncte in Campionatul Mondial, la volanul unui Subaru Impreza WRC privat. Locul 7 i-a revenit lui Matthew Wilson, pilotul Stobart fiind departe de statutul de fost castigator al Raliului Irlandei (2005).

In urma rezultatelor inregistrate in Irlanda, corolate cu abandonul lui Marcus Gronholm, clasamentul general a suferit o rocada la varf. Francezul Sebastien Loeb a trecut pe primul loc, depasindu-l pe Gronholm cu 6 puncte inainte de ultima etapa.

Inaintea ultimei etape din WRC, BP-Ford WRT si-a asigurat titlu la constructori, reusind sa invinga echipa Citroen Total WRT.

Clasament Raliul Irlandei: 1.Sebastien Loeb; 2.Daniel Sordo; 3. J. Latvala

Clasament general: Loeb (110 p.); Gronholm (104 p.); 3.Hirvoven (89 p.)

Accidentul lui Gronholm

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru