Loeb, șanse minime să concureze în WRC în 2019: Hyundai neagă existența unui contract cu campionul francez

de Daniel Popescu
Luni, 10.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a negat speculațiile cu privire la semnarea unui contract cu Sebastien Loeb, astfel că multiplul campion mondial de raliuri are șanse minime să concureze în WRC în 2019.

Sebastien Loeb intenționa să concureze în câteva etape din sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri alături de Citroen, însă planurile sale au fost bulversate după ce Abu Dhabi a renunțat la contractul de sponsorizare.

Cel mai probabil, Abu Dhabi a încheiat colaborarea ca urmare a revenirii la echipă a lui Sebastien Ogier, pilot susținut financiar de Red Bull. În urma reducerii bugetului, Citroen a fost nevoită să renunțe la planurile de a alinia la start o a treia unitate, care i-ar fi revenit ocazional lui Loeb.

În scurt timp, presa internațională a relatat că francezul a inițiat o serie de negocieri cu Hyundai, însă constructorul sud-coreean a confirmat acum că nu a ajuns la un acord cu pilotul francez.

"Am vorbit cu el așa cum vorbim cu toată lumea. Este logic având în vedere poziția noastră. Dar nu înțeleg de unde au venit toate zvonurile. A fost o știre că Loeb nu a fost selectat de Citroen și apoi toată lumea a preluat zvonul (n.r - că vine la Hyundai)", a declarat Alain Penasse, șeful celor de la Hyundai.

În prezent, singurul angajament al lui Loeb pentru sezonul 2019 este Raliul Dakar, unde va concura la volanul unui Peugeot 3008DKR.

Campionul mondial afirmă însă că este interesant să concureze și în alte competiții.

"În acest moment nu am nimic și sunt deschis la discuții cu orice echipă din orice disciplină", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru