Lotus Emira: versiune nouă cu motor cu 4 cilindri și 360 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 13.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a prezentat oficial o nouă versiune pentru Emira. Modelul de performanță primește acum un motor cu 4 cilindri de origine Mercedes-AMG și care dezvoltă 360 de cai putere, fiind cel mai puternic motor cu 4 cilindri montat pe un model Lotus.

Astăzi începe oficial Festivalul de Viteză de la Goodwood, un eveniment anual care sărbătorește tot ce este nou și vechi din lumea automobilelor. În cadrul evenimentului, Lotus a dezvăluit o nouă versiune pentru Emira, ultimul model al mărcii britanice cu motoare termice.

Mai exact, noua versiune aduce un motor nou, mai mic și care este proiectat de către Mercedes-AMG. Astfel, noul motor are acum 4 cilindri, 2.0 litri și un turbocompresor și dezvoltă 360 de cai putere. Cu acest propulsor, Lotus Emira are nevoie de 4.4 secunde pentru a atinge 96 de km/h, iar viteza maximă se oprește la 290 de km/h. De altfel, acesta este cel mai puternic motor cu 4 cilindri montat vreodată pe un model Lotus de serie.

În afară de noul motor, noua versiune a lui Emira este neschimbată față de versiunea cu motor V6. În cazul primei versiuni, motorul cu 6 cilindri de 3.5 litri supraalimentat este dezvoltat de către Toyota și dezvoltă 400 de cai putere. Evident, asta înseamnă un timp de accelerație mai mic, de 4.2 secunde până la 96 de km/h, însă viteza maximă rămâne aceeași dacă motorul este cuplat la cutia manuală cu 6 trepte.

Noua versiune cu motor cu 4 cilindri a lui Lotus Emira are un preț de pornire de 95.995 de euro pe piața din Germania.

via Lotus

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    dragut dar slabut, il spulbera corvetul.
    mai bine sa-i puna numai motoare electrice.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru