Succesorul lui Lotus Emira va fi electric. Va avea un preț de 75.000 de lire sterline

de Tiberiu Safta
Joi, 01.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunțat că succesorul lui Emira, ultimul model al mărcii cu motoare termice, va fi electric. Noul model va fi lansat în 2027 și va costa 75.000 de lire sterline.

Lotus Emira a fost lansat în 2021 ca înlocuitor pentru modelele Elise, Exige și Evora. Noul model reprezintă un final de epocă pentru marca britanică, deoarece acesta este ultimul care primește motoare termice. Înlocuitorul său va fi un model exclusiv electric.

De altfel, constructorul britanic a oferit câteva detalii noi despre succesorul electric al lui Emira. Noul model este cunoscut sub numele de cod Type 135 și urmează să fie lansat în 2027. Acesta va fi dezvoltat și construit la Hethel, în Marea Britanie și va fi al patrulea și ultimul model din cadrul proiectului Vision80 al mărcii. Celelalte modele din acest proiect sunt SUV-ul electric Eletre, berlina electrică Emeya și viitorul SUV Type 134.

Succesorul lui Emira va fi bazat pe platforma LEVA, o arhitectură care ar fi trebuit să apară și la succesorul lui Alpine A110. Astfel, la fel ca până acum, succesorul lui Emira va avea un propulsor amplasat central, la fel și bateriile. Potrivit Lotus, noua platformă este mai ușoară cu 37% față de arhitectura lui Emira.

Platforma va putea permite propulsoare cu puteri cuprinse între 469 de cai putere și 872 de cai putere, precum și tracțiune spate sau integrală.

La final, platforma va permite montarea unor baterii cu capacități cuprinse între 66.4 kWh și 99.6 kWh. Lotus își propune ca succesorul lui Emira să aibă un preț de pornire de 75.000 de lire sterline.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru