Luaţi-vă gândul de la un Renault Twingo RS: "Este imposibil să punem un motor de 150 CP"

de Daniel Popescu
Luni, 01.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a exclus varianta unui Twingo RS din cauza compatimentului motor prea mic care împiedică implementarea unei unităţi cu patru cilindri de 150 CP.

La începutul lunii, Renault Twingo a primit o versiune GT cu motor turbo cu trei cilindri de 0.9 litri care furnizează circa 110 CP, cu 20 CP mai mult decât varianta standard, în timp ce cuplul maxim ajunge la 170 Nm.

Pentru a ajunge la aceste performanţe, constructorul francez a modificat uşor configuraţia motorului standard şi setările sale. Următorul pas natural este lansarea unui Renault Twingo RS, însă oficialii mărcii anunţă că acesta va fi practic "imposibil" de dezvoltat din cauza compartimentului motor prea mic. Astfel, un motor cu patru cilindri care să genereze circa 150 CP, valoarea considerată normală pentru un Twingo RS, este prea mare pentru a putea fi implementat.

Urmareste Automarket
"Un RS ar avea nevoie de circa 150 CP, iar acest lucru prezintă multe provocări.
Nu este prea mult spaţiu pentru un motor cu patru cilindri, care ar reprezenta cea mai ieftină soluţie pentru a obţine 150 CP. Pentru a avea un motor cu cilindri cu 150 CP ar trebui să redesenăm motorul, iar în acel punct proiectul ar deveni prea scump, probabil prea mult pentru un hothatch de clasa mică"
, spune Patrice Ratti, şeful Renault Sport.

Acesta insistă că actualul Renault Twingo GT oferă performanţe suficient de bune pentru segmentul său pentru ca lipsa unei versiuni RS să nu reprezinte un impediment major.

"Credem că GT reprezintă echilibrul potrivit între putere, agilitate şi costuri. Cu puterea şi schimbările la suspensii pe care le are este foarte plăcut de condus şi am fost capabili să facem toate astea fără să adăugăm prea multe costuri", a adăugat el.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Dar un Clio de 130 CP? (RS12?)

    http://www.automarket.ro/stiri/smart-confirma-noua-sa-mini-racheta-fortwo-va-primi-o-versiune-brabus-cu-68867.html
    1 2
  • Pardon, Twingo de 130 CP.
    1 2
  • @LR deși mașina este frumoasa, dar vânzările sunt la acelaşi nivel ca modelul anterior (Twingo II pentru mine este a fost mașina urata), deci nu este un succes, de aceea cred ca nu se forțează.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru