Lucid Air va fi cel mai rapid sedan din lume: 9.9 secunde pentru sfertul de milă. Modelul electric va avea două motoare de 1.080 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 03.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucid Motors susține că Lucid Air va deveni cel mai rapid sedan de producție din lume după ce a stabilit un record de 9.9 secunde pentru sfertul de milă (402 metri). Modelul va avea două motoare electrice de 1.080 de cai putere.

Constructorul american Lucid Motors continuă campania de promovare pentru primul său model din istorie, care va fi prezentat oficial în 9 septembrie.

De data aceasta, Lucid Motors a confirmat ipotezele apărute recent potrivit cărora Lucid Air va stabili un nou record pentru cel mai bun timp pe sfertul de milă.

Lucid Air a fost cronometrat numai 9.9 secunde pe distanța de 402 metri și va deveni astfel cel mai rapid sedan de serie pe sfertul de milă, indiferent de sistemul de propulsie utilizat. Vechiul record pentru cel mai rapid sedan din lume îi aparținea lui Tesla Model S, care a parcurs sfertul de milă în 10.4 secunde.

Producătorul a publicat și un clip video demonstrativ:

Cu această ocazie, Lucid Motors a dezvăluit și câteva detalii tehnice despre Lucid Air: acesta va fi echipat cu două motoare electrice care oferă în total 1.080 de cai putere. Motoarele sunt amplasate câte unul pe fiecare punte pentru a oferi astfel tracțiune integrală.

Anterior, Lucid Motors a precizat că Lucid Air va deveni modelul electric cu cea mai mare autonomie din lume, conform unui test independent care a indicat o autonomie de 827 de kilometri, calculată pe baza standardului american EPA, unul mai dur decât standardul WLTP folosit în Europa.

În prezent, modelul electric cu cea mai mare autonomie este Tesla Model S, care ajunge la 643 de kilometri (EPA).

În plus, Mercedes-Benz a anunțat că viitorul sedan electric EQS va avea o autonomie de peste 700 de kilometri, calculată însă pe baza standardului european WLTP.

De asemenea, Lucid Motors susține că o încărcare de numai 20 de minute a lui Lucid Air va genera o autonomie de 480 de kilometri, datorită unui sistem electric de 900 de volți și a vitezei de încărcare de peste 300 kW. Pentru comparație, sportiva electrică Porsche Taycan oferă viteze de încărcare de până la 270 kW și folosește un sistem electric de 800 de volți. 

Lucid Air va avea o baterie cu capacitatea de 113 kWh, însă nu a menționat explicit dacă aceasta este capacitatea brută sau netă. Bateria este produsă de Atieva, divizia de tehnologie Lucid, unicul furnizor de baterii din competiția electrică Formula E în perioada 2018-2022. 

Via Lucid

Comentarii (3)

  • Bune rau performantele Lucidului iar autonomia pe hartie pare wow,totusi mai are masiv sa evolueze pana la nivelul celor de la vag cum e Skoda aia noua sau vw id3 care au franele cu tamburi pe spate si suspensia semi independenta pe spate,cam ca o șareta moderna.
    10 3
  • netam-nissan
    daca accelera pe o mila intreaga i se descarca cred bateria.
    6 2
  • Bateriile sunt pt lucid sunt produse de LG Chem. Toate bn
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru