Sedanul electric Lucid Air, disponibil în Europa cu 900 km autonomie: costă 218.000 de euro în Germania

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 11.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a anunțat că sedanul cu zero emisii Lucid Air va fi disponibil în Europa. Inițial va putea fi comandat numai în Germania, Olanda, Elveția și Norvegia.

În luna aprilie a acestui an, americanii de la Lucid Motors au anunțat că sedanul electric Lucid Air va fi disponibil în Europa, începând din vară. Acum a venit momentul să aflăm mai multe detalii despre disponibilitatea acestui model care va fi oferit în două versiuni: Dream Edition Performance și Dream Edition Range.

Ambele sunt echipate cu două motoare electrice. Dacă cel de-al doilea dispune de 933 CP și 1.390 Nm cuplu (0-100 km/h în 2.9 secunde), primul îi pune la dispoziție celui de la volan 1.111 CP și 1.390 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 2.7 secunde.

Mai trebuie menționat că sunt dezvoltate pe o arhitectură electrică la 924V. Autonomia anunțată pentru Lucid Air Dream Edition Range este de până la 900 de kilometri.

Livrările sunt programate să debuteze până la finalul acestui an. Așa cum spuneam, va fi disponibil, inițial, în Germania, Olanda, Norvegia și Elveția. Vor urma și alte piețe în anii următori.

În ceea ce privește prețul, Lucid Air Dream Edition pornește de la 218.000 de euro în Germania.

via Lucid Motors

Comentarii (18)

  • Dan Voiculescu
    Dai un ban dar stai in față.
    Un model de elită.
    11 4
  • Nu cred ca o sa-mi permit vreodata asa ceva dar cred ca e unul dintre cele mai frumoase sedanuri facute in cel putin ultimul deceniu.
    20 5
  • Seriff
    Costa 218,000 euro ca ce? Ca are autonomie 900 km? Pai autonomia asta o are orice diesel de acum 20 de ani, concluzia, o alta masina inutila destinata bogatilor care nu au ce face cu banii si care oricum mai au 7 masini.
    Dar na, salvam planeta.
    30 16
  • Mai există la bibliotecă, secțiunea SF, " ieftinirea electricelor " ? Că vreau s-o împrumut .

    Reperul de preț nu este aceasta variantă, sau această marcă, dar știați ca Spring, de la lansare, a fost scumpita în patru rânduri, ajungând la un plus de 3000 de euro ? Cred că trebuie mărită subvenția în acest ritm.
    18 4
  • Sa văd cati bani îmi rămân după ce îmi iau cu rabla un logan pe gpl ca poate îmi iau și eu vreo doua, știe cineva dacă are mufa usb?
    13 4
  • eu m-am asezat deja la coada ... ;)
    11 1
  • ^^^ bănuiesc ca ei câteva sute de curentați înainte...
    8 3
  • O masina pe masura.
    Pentru cei ce au probleme cu bugetul: puteti lua diesel sh cu 2000 si aceeasi autonomie, nu va opreste nimeni si nimeni nu va ia banii din buzunar.
    Pentru Seriff si dan_grc: recititi articolul si vedeti pe ce piete va fi disponibil :))
    7 12
  • LUCCI LUCIANO
    Deci....mai bine iau un Kia/Hyundai cu 50.000 si autonomie de 450km decat asta. Si aia 900 km de pe foaie.....mai vedem cum pe bune....Deh, reclama sa fie.
    8 6
  • LUCCI LUCIANO
    In articolul din subsol scrie despre noul Range Rover cu hibrid de 3.0 benzina si baterie cu range de 114 km in ciclu WLTP. La...... 92.000. De ce sa iei Lucid ??!!
    7 5
  • Sa se dea cate una sa ajunga la toti.
    11 2
  • Mai Mihai, tu n-o să-ți permiți Lucid standard nici după zece ani, la mana a treia .
    12 4
  • Seriff
    @Mihai stai linistit, ca nici un om normal la cap nu o sa cumpere asa ceva, e o masina total inutila, apropo tu altceva in afara de diesel sh mai sti pe lumea asta?
    Ai o fixatie grava cu diesel sh, cred ca ai vrut candva sa iti iei dar nu ti-a apropbat banca creditul
    13 6
  • Mircea Badea
    in uk cand vine? si pe cand varianta decapotabila?

    ps: ar trebui sa fie foarte luxoasa la interior, piele virgina etc...
    3 6
  • Interesant cum indivizi care nici masini termice de 200.000 nu si le vor permite se arata nemultumiti de masina asta si stiu ei ca niciun om normal la cap nu o sa cumpere asa ceva. Seriff, tu esti sub standardul clientului auto. Iar te bagi unde nu iti fierbe oala. Pentru tine exista piata de SHuri. Si acolo vei ramane toata viata. Obisnuieste-te cu gandul.
    4 8
  • Hai ca Mircea B. se da încet pe brazda. Despre obsedatul de Mihai cu a lui diesel SH ce sa mai spun…. Mulți dintre noi avem masini noi diesel si următoarea tot diesel nou va fi pentru mulți. Ne luam diesel pentru ca o electrică nici la preț dublu nu face nici 50% din ce poate un diesel… Am avut si SH mașină de 30.000 de euro (noua 50.000), cu 45.000 km așa ca mai ia o pauza din aberații. Facem revizii, nu umblam la dispozitivele de reducere a poluării etc… Faptul ca vorbești fără sa știi, sa generalizezi cazuri care știm cu toții ca exista (poate chiar tu ești), nu face dacat sa te facă nerelevant si nu doar ca opinie. Nici o problema sa ai un punct de vedre diferit, dar tu te iei de fantasme si nu aduci nici un argument care sa stea in picioare, demonstrat… totul este in viitor la electrice.
    Revenind la subiect, am 2 colegi inginerii care au plecat la Lucid anul trecut pe salarii triple (nu exagerez), nici ei nu înțeleg cum si de unde vin banii si cât vor rezista. Asta nu este din poveștii, pe amândoi îi cunosc de peste 5 ani. Lucid arată foare bine (zic eu), dar totuși nu este un Porsche sau un Ferrari, rămâne de văzut. La 200.000 totul este pe baza de emoții, nici o legătura cu banii in sine… și sunt pe o piața unde se vinde si cu cine am vorbit ar merge pe un Tesla S fără probleme nici măcar Plaid.
    10 2
  • Seriff
    @hotul bine ca ti-o permiti tu, eu am masina luata de noua din Ro cu banii jos, tu ai asa ceva?
    Ma indoiesc si da, imi dau cu parerea ca am dreptul asta, se cheama democratie, stiu ca voua eco-spalatilor pe creier nu va convine conceptul de democratie, voi vreti comunism.
    Si da masina nu merita banii pentru ca nu face nimic in plus fata de un Passat diesel de 2.0 care costa de 4 ori mai putin.
    Daca tie iti place, ce mai stai, du-te si marca banul bogatule.
    13 3
  • Claudiu
    Este o minune a tehnicii
    .. o masina dream indeed !!!!! Comentarii inutile ... ce masina la 200 000 euro te duce in confort si totala liniste cu 1100 cp in 2.5 sec la 100 km ? Bugatti de 2 milioane euro ? Nici macar ... are nevoie de 3.4 la ce ofera este chiar un chilipir . In u s a se vinde second hand la preturi cu mult mai mari decat o masina noua !!!! Ce alta masina se poate lauda cu asa ceva
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru