Mai mult de jumătate din mașinile noi apărute după 2020 nu au fost lansate la timp

de Silvian Irimia
Joi, 28.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea de mașini electrice, sisteme avansate de asistență la condus și alte tehnologii pe care le încearcă producătorii auto, au dus la întârzieri când vine vorba de lansarea modelelor noi.

Începând cu anul 2020, producătorii auto au întâmpinat dificultăți în a-și lansa noile modele de mașini la timp. Constructorii auto se orientează către producția de vehicule electrice, iar pandemia globală a perturbat lanțul de aprovizionare. Prin urmare, a apărut o creștere semnificativă a întârzierilor în lansările de mașini noi.

Un nou raport de la PwC Consulting a descoperit că 34% dintre lansările de vehicule au întâmpinat întârzieri în producție în 2023. Alte 21% au suferit întârzieri din cauza altor factori. PWC Consulting a determinat că acești factori sunt: constrângerea forței de muncă, îndeplinirea standardelor de calitate și problemele din lanțul de aprovizionare.

Potrivit analizei PwC, întârzierile pot costa un producător auto aproximativ 200 de milioane de dolari anual. Acest lucru se pot traduce în pierderi cuprinse între 30 și 50 de miliarde de dolari pentru întreaga industrie. În 2018, doar 5% dintre lansări au avut întârzieri în producție, în timp ce alte 18% au suferit întârzieri din alte motive.

În ciuda creșterii întârzierilor de la începutul pandemiei, în 2023 producătorii auto au reușit să finalizeze cu succes 45% dintre lansări, cel mai mare procentaj din 2019, când jumătate dintre noile mașini au sosit la timp.

Raportul a identificat mai multe cauze pentru întârzieri. Printre acestea se numără noile vehicule electrice, sistemele avansate de asistență pentru șoferi și software-ul. Constructorii auto încearcă să realizeze cât mai multe lucruri, își întind resursele, navighează într-o industrie în schimbare și se extind în noi afaceri. Revenirea la o perioadă în care niciun vehicul nou nu avea întârzieri în producție pare puțin probabilă.

Raportul PwC se așteaptă ca problemele de producție să crească până în 2026, deoarece producătorii auto planifică să introducă aproape dublul numărului de mașini electrice până atunci. Firma de consultanță se așteaptă ca între 20 și 40% dintre lansări să fie amânate până în 2026.

Comentarii (1)

  • Nu-mi pasă am o gioarsa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru