Mai mulți angajați Renault au furat piese de 600.000 de euro, în Spania

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Renault din Spania a fost victima unei operațiuni ample de furt chiar din partea unor angajați ai fabricii. Potrivit informațiilor din presă, aceștia ar fi furat piese în valoare de aproape 600.000 de euro, iar operațiunea a fost atent planificată.

Constructorul francez deține o uzină în orașul Valladolid din Spania, acolo unde este produs în prezent Renault Captur. Această uzină tocmai a devenit o victimă a unei operațiuni de furt chiar din partea unora dintre angajații care lucrează în cadrul fabricii.

Potrivit publicației Periodismo del Motor, uzina din Valladolid a fost victima unor furturi multiple de piese într-un interval de un an. Publicația precizează că valoarea totală a pieselor furate de către mai mulți angajați ai uzinei se ridică la aproape 600.000 de euro. Mai mult, se pare că operațiunea a fost planificată chiar din interior.

Totul a început când unul dintre șoferii de livrare ai uzinei a planificat această faptă alături de un reprezentant al unei companii diferite de transporturi, Arcese Espana. Cei doi au fost ajutați de încă un angajat al uzinei Renault și au reușit să fure piesele fără ca nimeni altcineva să observe acest lucru.

După o perioadă, atât Renault cât și compania de transporturi au sesizat furtul de piese și au demarat o investigație.

Cei trei angajați implicați au fost surprinși de camerele de vedere din interiorul uzinei și au fost arestați împreună cu alte 3 persoane care lucrau în cadrul uzinei. Cercetările continuă, însă, și în acest moment.

Compania de transporturi a reclamat că i-au fost furate 3 containere încărcate cu catalizatori care trebuiau să fie trimise către uzina Renault din Valladolid. În timpul investigației, Renault a descoperit și furtul a doi paleți ce conțineau injectoare. Paleții ar fi fost furați în 2021, dar nu au putut fi depistați din cauza camerelor de supraveghere defecte.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Banditos
    Mi-ar rusine sa fac publica aceasta "investigatie".

    Din 2021 nu a vazut nicio contabila ca lipsesc din inventar injectoarele alea?
    10 1
  • Mare știre, parca spaniolii nu sunt oameni!
    12 1
  • Mircea Badea
    pun pariu ca erau romani..in nici un caz spanioli.
    3 27
  • Poate romani ca tine Mircea, cei care fura sunt hoți nu cetățeni ai unei țari… Chiar mă întrebam care din geniile electricelor vor face analogia (jenanta si înjositoare inclusiv pentru tine, ca ești român). Eu sunt român si nu ma identific cu hoții sau corupții, sunt alte modele de urmat si pot sa am o conversație cam cu oricine despre valori si oameni de valoare din România, pentru ca nu mi-a fost niciodată rușine cu originea (chiar dacă trăiesc in afara țării).
    In schimb poate faci si tu ceva cu aroganta asta inutila si de prost gust… dacă te nășteai in Cambogia crezi ca era mai bine? Chiar nu am ales la întâmplare…
    Referitor la furt… am văzut multe cazuri in viața mea si chiar mai “grave” de atât. Sunt tari unde zilnic “dispar” camioane întregi cu tot cu șofer (nu exagerez), si nu se povestește nimic… acuma de ce au ales sa publice o asemenea știre, si care este știrea?
    23 1
  • @dutzu
    si tu furi aerul curat cu dizalu.. si oare cu cati romani te intalnesti personal pe acolo? probabil alti 2-3 dizelisti ce iti sunt si colegi sau ceva de genul, va "imprumutati" de zahar in weekend, schimb de manele..si pe urma va barfiti..
    3 22
  • Nu ne faci un mic rezumat la capodopera pe care ai debitat-o? Care-i mesajul?
    Am doua masini care funcționează cu benzina.
    PS bârfa consuma energie inutil, exact ce ai făcut tu… aruncatul cu nimicuri si sub anonimat, adică lipsa de bun simt si caracter… este o chestie din familie nu ține de țara. Adică nu romanii sunt nesimțiți, doar cei ca tine, dar fiecare pădure cu uscăturile ei, fac parte din peisaj ;)
    14 2
  • @dutzu
    da, e o familie predominanta din care faci parte. ti-ai laudat dizalul, dar de prietenii romni nimic pana acum..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru