Mai puternică decât GT86: Toyota Supra revine în 2018 cu carosorie din fibră de carbon şi propulsie hibridă

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va relansa modelul sportiv Supra în 2018 în cadrul unei colaborări cu BMW prin care caroseria va fi realizată din fibră de carbon, în timp ce sistemul de propulsie va fi hibrid.

Cu 4 ani în urmă, Toyota şi BMW şi-au unit forţele în cadrul unui proiect inedit pentru a readuce la viaţă celebrul model sportiv Supra al constructorului japonez.

Modelul dezvoltat pe o platformă comună urmează să ia şi forma unui BMW Z5 care a fost deja spionat de mai multe ori în cadrul unor sesiuni de teste, iar acum apar şi primele informaţii despre viitorul Toyota Supra.

Astfel, designul va fi împrumutat de la conceptul FT-1 (foto) care a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2014, iar japonezii vor utiliza în procesul de construcţie şi fibră de carbon, dezvoltată de partenerii de la BMW în cadrul modelelor i3 şi i8.

Urmareste Automarket
Din punct de vedere tehnic, noua Toyota Supra se va poziţiona deasupra lui GT86 şi va beneficia de un sistem de propulsie hibrid cu un motor pe benzină furnizat de BMW.

Toyota Supra va fi relansată în 2018, însă până atunci trebuie luată o decizie finală şi în privinţa fabricii de producţie.

Aparent, Toyota Supra şi BMW Z5 vor fi produse la o singură fabrică, însă cei doi producători nu au ales încă locul. "Următoarea fază va fi să decidem cine va produce maşina, care companie în ce ţară. Trebuie să aflăm dacă cele mai importante pieţe sunt similare pentru ambele companii", spun oficialii Toyota.

Via Boldride

Comentarii (4)

  • O mașină sport pe cinste - frumoasă, tehnologizată, puternică și modernă.
    9 2
  • inexorabil
    Nu-mi vine să cred…Pur și simplu bestial! Bemwyota Supra. Și se făcu liniște ;)
    12 3
  • În poză arată bine. Totuși, vopsită în negru ar arăta înspăimântător. Cred că ar aduce puțin cu Darth Vader.
    10 0
  • Z5 you are my son
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru