Marca DS virează spre SUV-uri şi sedanuri şi anunţă: "Produsele mărcii DS aduc cel mai mare profit din grupul PSA Peugeot-Citroen"

de Mircea Meșter
Marti, 02.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi se află pe piaţă abia de 6 ani, marca DS este deja una dintre cele mai profitabile din industrie. O confirmă şeful de marketing al Grupului PSA, care anunţă şi o nouă abordare a gamei de modele.

Marca DS, o activare în zona premium pe care grupul PSA Peugeot-Citroen a iniţiat-o în 2009 şi care a devenit între timp brand separat de cele două mărci franceze de tradiţie, are unele dintre cele mai profitabile produse de pe piaţă şi cu siguranţă cele mai profitabile din cadrul grupului francez. Declaraţia îi aparţine lui Arnaud Ribault, şeful de marketing al grupului din Hexagon. 

"Probabil că marca DS va avea nevoie de 15 ani pentru a se evidenţia pe piaţă definitiv ca brand premium adevărat, însă maşinile vândute sub marca DS au deja cea mai mare rată de profit per produs din întreg Grupul PSA", spune Ribault. "Premium înseamnă profitabil. Jumătate din profitul generat în industria auto vine din vânzările produselor pe care le au mărcile premium", continuă oficialul francez.

Mai multe SUV-uri şi sedanuri

Urmareste Automarket
După ce până acum a făcut un periplu prin segmentele mici şi medii, încercând modele precum DS3, DS4 sau DS5, Citroen va duce marca DS în direcţii uşor diferite în viitorul apropiat pentru a o adapta la cerinţele actuale ale publicului.
În interviul acordat de Arnaud Ribault britanicilor de la Autocar, aflăm că marca DS se va concentra pe SUV-uri şi pe sedanuri în încercarea de a se adapta pieţelor care au recepţionat foarte bine modelele mărcii cu pretenţii premium pe care Citroen a lansat-o pe piaţă acum 6 ani.

Afirmaţiile lui Arnaud Ribault au fost făcute cu prilejul unei expoziţii pe care marca DS (Citroen a decis anul trecut să transforme DS într-un brand separat de marca-mamă) a realizat-o la Paris. Conform oficialului PSA, DS va dezvolta şi va lansa până în 2020 şase noi modele care vor reprezenta gama de bază a mărcii. "În segmentele B, C şi D, brandul DS se va concentra pe SUV-uri şi pe sedanuri. Acestea sunt cele mai importante clase pentru noi. De asemenea, vom avea un SUV european în viitor", spune Ribault.

Autocar speculează pe marginea unui SUV de oraş care ar putea înlocui până în 2020 actualul DS3.

Este foarte posibil, însă, ca unele dintre cele şase noi modele să nu fie lansate în Europa, fiind destinate exclusiv pieţei din China, acolo unde marca DS atrage din ce în ce mai mulţi clienţi.

Cel mai bun exemplu în acest sens este SUV-ul DS 6WR (foto), care a fost construit special pentru a fi vândut pe piaţa chineză, urmând să fie propus aici doar cu motoare pe benzină şi transmisii automate.

Comentarii (1)

  • a dracului de scumpe si de noi si de ocazie :(
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru