Marea Britanie vrea investiții de 350 de milioane de euro în infrastructura de încărcare a mașinilor electrice

de Paul Cosma
Miercuri, 26.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile britanice pregătesc un plan de investiții de 350 de milioane de euro prin care rețeaua electrică să fie pregătită să “reziste” valului de vehicule cu emisii zero din următorul deceniu.

Lansarea a tot mai multe mașini 100% electrice sau hibride cu încărcare la priză și vânzările tot mai mari ale acestui tip de vehicule pun presiune nu doar pe rețeaua de stații de încărcare, ci și pe cea de transport a energiei electrice. În acest context multe state europene pregătesc investiții majore pentru a își recalibra infrastructura.

Marea Britanie, unul dintre statele care și-a impus ca țintă interzicerea vânzărilor de mașini alimentate cu benzină sau motorină în 2030, a realizat că înainte de a impune o astfel de măsură trebuie să pună la dispoziția utilizatorilor de mașini electrificate (100% electriceBEV și hibride cu încărcare la priză – PHEV) o rețea corespunzătoare de stații de încărcare.

Autoritatea de Reglementare a Pieței Energiei din Marea Britanie (Ofgem) a decis să realizeze o investiție de 300 de milioane de lire sterline (350 mil. euro) în următorii doi ani pentru a susține extinderea parcului auto și așa în creștere de vehicule electrificate.

Această sumă face parte dintr-un proiect mai amplu al guvernului britanic care prevede investiții de 40 de miliarde de lire sterline pentru reducerea emisiilor de CO2 ale întregii țări.

Oficialii Ofgem notează că planul de investiții este necesar și trebuie implementat rapid pentru a nu frâna creșterea vânzărilor de vehicule BEV și PHEV. Ofgem consideră că o interzicere a vânzărilor de mașini convenționale nu poate fi pusă în practică fără o creștere majoră a rețelei de stații de încărcare pentru vehiculele electrificate.

Via economica.net

Comentarii (9)

  • Seriff
    Si uite asa apare comunismul in Uk, bine ati venit, aia n-aveti voie, aia interzis, etc.
    10 11
  • @Seriff
    E aparut de mult,au si partide,cel mai mare e cel Laburist.
    6 6
  • Edikkk
    UK este mult în frunte, la multe capitole

    Sunt şi foarte bogaţi dar şi i-au direcţia corectă
    2 9
  • @seriff
    Cum le stii tu pe toate.
    Ia spune si ce probleme mai au englezii?
    In afara ca vor sa evolueze si investesc in ceva de viitor, care e problema?
    Poti sta linistit ca au baza in cocalarii romanasi care iau BMW diesel cu volan pe dreapta si le aduc in Romania ca sunt ieftine.
    Vezi ca sunt alte probleme mai mari: apar utilitare electrice din ce in ce mai multe.
    Asta cu masinile electrice deja e veche.
    Tesla, Nikola, Volvo pregatesc tiruri electrice, Hyundai pe hidrogen, nu prea vad investitii in dieselurile astea care au autonomii de cate 1100km, dar in electrice e batalie. Chiar si pe la avioane se vorbeste de hibridizare.
    Esti in urma tare, chiar daca ai 1100km range la troaca, tot inapoiat esti.
    4 9
  • Proful de gramatica
    Edikkk, iarasi ai calcat pe bec!
    i-au????
    Pe bune?!
    11 2
  • Seriff
    Pai apar masinile astea pentru ca niste hispteri ca Edikk vor sa le interzica pe cele normale, logic ca toti producatorii se reorienteaza, investesc in electrice daca termice nu mai au voie sa vanda, asta nu inseamna ca sunt si bune. Daca tot vrei Edikk sa comparam cu telefoanele e ca si cum tu in loc sa iti iei un Samsung de ultima generatie ti-ai lua azi Nokia 3310, care ghici ce, nu poate sa faca ce face acel Samsung. Asta se cheama involutie.
    5 3
  • Edikkk
    Eşti patetic Proful de gramatica

    Dacă tu crezi că am timp să scriu ca la examen, de pe laptop aşa frumos...

    Scrie repede cu o mână de pe telefon...

    Hai dacă ai idei de comentat bine
    dacă te uiţi la firmituri.... vezi acolo jos singur pe podea, să le numeri
    1 8
  • Seriff
    Ia-ti 3310 daca nu sti sa scrii de pe smartphone.
    Daca tot renunti la o masina normala cu 1000 km autonomie ca sa iti iei una cu maxim 300, e practic acelasi lucru.
    6 2
  • Proful de gramatica
    Analfabetule. Mai esti si mincinos. Aia nu e greseala de tastare. E greseala de analfabet. Iti era mai usor sa scrii iau intr-un cuvant. Lasa aburelile. Ramai ce ai fost un analfabet si un ofticat. Toti scriu corect pe telefon numai tu nu poti! Ma lasi. Stai jos. Doi. Si pentru nesimtire.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru