Marea Britanie vrea uzine de baterii pentru mașini electrice: negocieri cu Ford, Nissan și LG

de Paul Cosma
Miercuri, 16.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marea Britanie poartă negocieri cu șase companii în vederea construcției de uzine de baterii pentru mașini electrice, potrivit unor surse citate de Financial Times.

Ford, Nissan, LG și Samsung se numără pe lista companiilor interesate de investiții în producerea de baterii pentru mașini electrice în Marea Britanie, conform unor informații neoficiale. 

Acestea ar urma să primească ajutoare de stat din partea guvernului de la Londra pentru a investi în fabrici de baterii pe teritoriul britanic. 

Marea Britanie vrea să interzică vânzările de mașini noi pe benzină și motorină după 2030, iar comercializarea hibrizilor ar urma să nu mai fie permisă după 2035. 

Oficialii guvernamentali s-au declarat dornici să “securizeze” investițiile în acele “gigafactories” și, conform FT, vor continua negocierile cu diferiți investitori și constructori pentru ca Marea Britanie să înceapă producția de masă a bateriilor pentru vehiculele electrice

La ora actuală, în Europa sunt planificate 38 de astfel de uzine, conform datelor prezentate de Federația Europeană pentru Transport și Mediu. 

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Niculina de la patibar
    Pai nu amenintau toti ca daca o pune marele albion de un brexit pleaca toti de la ei de pe insulita si raman vai mama lor? Mai,ce chestie,dom'le...
    6 5
  • Sa nu se grabeasca, sa mai dea inainte cu dieselurile ca sunt bune.
    Tot inapoiati si astia, sa mai intrebe romanii cum sta treaba cu range anxiety, nu sa investeasca in electrice.
    Sa vorbeasca cu Mercedes, BMW, VAG, poate au softuri mai bune pentru Bluemotion, Cleartech...
    Greu si cu englezii astia, ma asteptam sa fie mai luminati avand in vedere cati romani fani diesel sunt pe acolo.
    2 10
  • Spuse mihai
    si mai lua o gura de asfalt...
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru