Maserati Ghibli va debuta la Shanghai alături de un Quattroporte de 330 CP

de Sebastian Toma
Vineri, 19.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai versiunea de serie a lui Ghibli, alături de versiunea V6 de 330 CP a lui Quattroporte.

Maserati Ghibli va fi expus public la Salonul Auto de la Shanghai. Modelul italian va debuta în compania unei versiuni V6 de 330 CP a lui Quattroporte. În timp ce noul Quattroporte a fost deja expus în faţa publicului, Ghibli a fost vizualizat doar în format virtual. În timp ce Ghibli va fi vândut în aceeaşi formă la nivel global, italienii spun că versiunea de 330 CP a lui Quattroporte a fost dezvoltată şi concepută special pentru piaţa italiană.

Ghibli este primul Maserati din istorie oferit şi cu un motor diesel. Vorbim despre o unitate V6 de 3.0 litri, complet nouă, dezvoltată de inginerii mărcii în colaborare cu Paolo Martinelli, un specialist de la Ferrari. Potrivit primelor informaţii, unitatea va asigura un consum mixt de şase litri la sută, marcând cea mai economică versiune a unui Maserati din istorie. Ghibli va fi oferit şi în compania unui V6 de 330 CP şi a unei versiuni mai puternice a acestei unităţi, care dezvoltă 410 CP. Indiferent de motorizarea aleasă, modelul va avea o transmisie automată cu opt trepte.

Urmareste Automarket
Cei de la Maserati intenţionează să-şi mărească vânzările alături de noile lor modele, ţinta fiind de 50.000 de unităţi pe an.
Potrivit unor surse apropiate de constructorul premium italian, fabrica din Torino va primi un nou schimb începând cu 29 aprilie pentru a putea asigura cota necesară a noului Ghibli. Reprezentanţii Grupului Fiat nu au confirmat încă această informaţie. Italienii vor investi 1.2 miliarde de euro în Maserati în vederea asigurării succesului în lupta cu trio-ul german premium şi pentru a readuce situaţia financiară la un nivel favorabil până în 2015.

Via Maserati | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru