Maserati prezintă noul MC20 Cielo: 630 CP și cel mai mare panou de sticlă din segment

de Alexandru Monenciu
Joi, 26.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile prezintă noul MC20 Cielo sau, cu alte cuvinte, varianta decapotabilă a lui MC20. Motorul V6 a fost preluat de la Coupe, iar plafonul retractabil integrează cel mai mare panou de sticlă din segment.

Maserati a lansat modelul MC20 în urmă cu aproape doi ani. Acum a venit momentul să facem cunoștință cu varianta decapotabilă a acestuia, denumită MC20 Cielo. O denumire potrivită pentru o mașină cu plafon retractabil.

De fapt, acest plafon este piesa de rezistență a noului Maserati MC20 Cielo, având în vedere că designul nu a suferit modificări majore, comparativ cu varianta Coupe. Desigur, partea din spate a fost revizuită, dar nu foarte mult.

Revenind la plafon, italienii susțin că poate fi coborât/ridicat în 12 secunde și că integrează cel mai mare panou de sticlă din segment. Acesta devine transparent sau opac la apăsarea unui buton și funcționează la temperaturi cuprinse între - 30 și 85 de grade Celsius.

Noul Maserati MC20 Cielo păstrează motorul V6 Nettuno, de 3.0 litri, a lui MC20 Coupe. Unitatea dezvoltă 630 de cai putere și 730 Nm, iar mașina cântărește 1.540 de kilograme, cu 65 de kilograme mai mult decât varianta coupe.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3 secunde (2.9 pentru Coupe), iar viteza maximă ajunge la 320 km/h.

Pe lângă echipamentele standard, clienții au la dispoziție jante din fibră de carbon, mai ușoare cu 30 de kilograme decât cele standard, sau un volan cu inserții din carbon (standard este îmbrăcat în Alcantara).

Noul Maserati MC20 Cielo va fi disponibil și într-o versiune specială de lansare, denumită PrimaSerie Launch Edition.

Producția va fi limitată la 60 de exemplare, toate urmând să fie vopsite în noua nuanță exterioară Acquamarina.

În plus, vor avea jante exclusive, un interior îmbrăcat în piele și Alcantara și embleme "PrimaSerie".

via Maserati

Comentarii (6)

  • Patronul
    Mai trebuie și un Trofeo și este gata
    3 0
  • Mircea Badea
    aproape perfecta...ii mai lipseste ceva electric.
    4 3
  • Dan Voiculescu
    Mirceo, bine punctat, așa este, utilul și plăcutul sunt cei mai buni companioni.
    1 1
  • Dupa Cielo urmeaza MC20 Nubira sau poate Leganza :))))
    7 0
  • Reusita colaborarea cu Daewoo. Spor în continuare!
    8 0
  • Observ că e o modă nouă cu motoare de 6 cilindri ( foarte puternice). Totuși cred că la sound sunt penalizate față de cele în 8 cilindri .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru