Maserati renunță la motoarele Ferrari: constructorul dezvoltă un nou propulsor V6 biturbo de 3.0 litri ce va fi folosit de cel puțin 4 modele

de Paul Cosma
Joi, 25.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati va renunța treptat la motoarele Ferrari, după ce contractul dintre cele două părți va expira în acest an. Italienii dezvoltă un nou propulsor V6 biturbo de 3.0 litri ce va fi folosit de cel puțin 4 modele.

Supercarul MC20, ce va fi prezentat în luna septembrie, se numără printre vehiculele ce vor fi echipate cu un nou propulsor Maserati.

Constructorul italian a spus că dezvoltă un nou motor V6 biturbo de 3.0 litri care va înlocui V8-ul de 3.8 litri de la Ferrari. Contractul cu Ferrari expiră în acest an și nu va fi prelungit, astfel că Maserati va renunța treptat la toate motoarele venite de la Maranello.

Cel puțin 4 modele vor beneficia de noul propulsor Maserati, printre care se numără viitorul MC20, Levante și Quattroporte dar și un SUV Alfa Romeo ce va fi anunțat în curând. Motorul va avea și "forme de hibridizare", însă compania nu a oferit detalii deocamdată.

Pe lângă viitorul V6 amintit, Maserati va avea în ofertă și un motor de 2.0 litri cu patru cilindri, care la rândul său va fi “electrificat”.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru