Maserati va lansa un coupe electric în 2020: "Vom fi ultimii, dar nu vom copia Tesla. Calitatea lor este la nivelul anilor '70"

de Daniel Popescu
Marti, 11.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a confirmat că va lansa primul său model electric abia în 2020, însă constructorul italian susţine că va fi diferit şi nu va copia Tesla, întrucât "calitatea modelelor americane este la nivelul anilor '70."

Cei mai mulţi constructorii premium au anunţat deja planuri concrete pentru lansarea unor modele electrice, care vor fi disponibile pe piaţă în următorii 2-3 ani.

Cei de la Maserati nu se grăbesc să se alăture petrecerii şi au anunţat lansarea primului lor electric pentru anul 2020. În plus, nici măcar nu va fi vorba despre un sedan, caroserie la care apelează aproape toţi constructorii, ci despre un coupe care va avea un public ţintă restrâns.

Ambiţiile companiei sunt exemplificate şi de declaraţiile directorului de inginerie Roberto Fedeli, care lansează cu această ocazie şi un atac dur la adresa rivalilor de la Tesla Motors.

Urmareste Automarket
"Vom fi ultimii cu un model electric şi trebuie să intrăm pe piaţă cu ceva diferit.
Foarte diferit. Execuţia şi caliatea produselor Tesla sunt la fel ca cele OEM din Germania din anii '70. Soluţiile lor nu sunt cele mai bune"
, a precizat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Car&Driver.

Maserati a decis să dezvolte un model electric de la zero, întrucât în cadrul Grupului Fiat-Chrysler singura maşină cu acest tip de propulsie este Fiat 500e. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Maserati va avea nevoie de mai mult timp pentru dezvoltarea primului model electric, însă mizează puternic pe talentul lui Fedeli, care a fost recrutat de la divizia i a celor de la BMW.

Via Leftlane News

Comentarii (5)

  • kalashnikov
    corect punctat, in afara de baterie si plasma din bord, restu masinii e o gluma......
    11 10
  • Ai condus-o tu să vezi că e o glumă?
    E diferită din multe puncte de vedere, dar calitatea este la nivelul oricărei mărci premium. Și asta o spun recenzii autorizate.

    Și, nu, nu scoate fum și nu-i poți lăsa motorul pornit în fața blocului să audă și să simtă vecinii că ai TDI, dar tocmai asta e ideea - evoluția!
    10 6
  • kalashnikov
    @asm inseamna ca nu stii ce inseamna o masina premium, mai bine taceai.....
    8 9
  • hazard
    Mai traieste Maserati? Ah, da. Pe langa rateuri mai latra cateodata. O latratura de tot rasul a fost cand se laudau cu Ghibli ca musca din BMW seria 5 :))))
    7 9
  • Moamaaa ce le-a zis-o!! Probabil Tesla o sa bage capul la cutie rusinati!

    sau

    poate nici nu au auzit de Roberto si nu dau 2 bani pe parerea lui.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru