Maşinile autonome aterizează în Europa: Londra vrea să testeze prototipul Google

de Daniel Popescu
Luni, 08.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Londra speră să convingă Google să testeze maşina sa autonomă pe străzile oraşului. Capitala Regatului Unit vrea să construiască două tuneluri speciale pentru maşini autonome, mai mici decât cele tradiţionale.

Google testează de mai mulţi ani o maşină autonomă în statul american California, iar până în prezent nu a intenţionat să-şi dezvolte proiectul şi pe alte continente.

Autorităţile de la Londra au însă planuri mari în această direcţie şi încearcă să convingă gigantul american să testeze maşinile autonome pe străzile din oraş. Ideea este că un astfel de test va permite celor de la Google să evalueze mai corect comportamentul maşinilor autonome în condiţii de trafic real.

"Maşinile autonome va trebui să circule prin marile oraşe, aşa că de ce să nu începem testele acum? Suntem în discuţii active cu Google. Este încă devreme, dar suntem determinaţi să găzduim teste în Londra oricând Google va fi pregătită să se mute în alte ţări", a explicat Isabel Dedring, reprezentant al transporturilor din Londra.

Urmareste Automarket
Un oraş cu maşini autonome ar asigura o fluidizare semnificativă a traficului, iar autorităţile de la Londra au dezvăluit şi un alt beneficiu legat de infrastructură.
În prezent, Londra analizează un proiect care prevede construirea a două tuneluri în oraş pentru fluidizarea traficului. Într-un oraş în care ar circula doar maşini autonome, cele două tuneluri ar fi mai mici, ceea ce ar implica costuri mai reduse de construcţie.

"Putem construi un tunel mai mic pentru că nu avem nevoie de aceleaşi cerinţe pentru securitate. Maşinile autonome sunt mult mai sigure deoarece computerul controlează distanţa la care celelalte maşini autonome se deplasează şi cu ce viteză. Şansele unor accidente scad semnificativ, astfel că mărimea unui tunel devine mult mai mică", a adăugat Dedring.

Via The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru