Maşinile autonome vor deveni realitate abia în anul 2025

de Bogdan Mirică
Miercuri, 17.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai mulţi ingineri prezenţi în cadrul unui congres mondial de specialitate au susţinut că maşinile autonome nu au şanse de a ajunge în producţia de serie mai devreme de anul 2015.

Zilele acestea, dincolo de Ocean, se desfăşoară Congresul Mondial al Inginerilor Auto, ediţia 2013. Toţi cei specializaţi în proiectare, design şi testare auto se reunesc pentru a discuta despre tehnologii viitoare şi actuale.

Printre subiectele abordate s-a numărat şi cel al maşinilor autonome, tot mai aproape de a ajunge în producţie, după ce Google a testat cu succes un astfel de automobil. Proiectele sunt încă în stadiul în care producătorii se străduiesc să afle dacă sunt fezabile. Chiar şi aşa, o propunere este tot mai aproape, având în vedere că Mercedes, BMW, Toyota şi Volvo va eforturi în această direcţie.

Pe lângă avantajele acestui sistem, tehnologia trebuie să asigure că numărul deceselor va fi în scădere. Pentru asta, normele de siguranţă trebuie să fie foarte stricte. Este un considerent important, care încă îngreunează paşii până la producţia în serie.

Urmareste Automarket
Potrivit celor prezenţi la eveniment, o maşină de serie complet autonomă nu va debuta mai devreme de anul 2025.
Deşi nu vor putea asigura 100% siguranţa pasagerilor, constructorii trebuie să se asigure că mai multe situaţii pot fi acoperite. Faza de testare este, aşadar, una extrem de minuţioasă.

Christian Schumacher, şeful Continental Automotive Advanced Driver Assistance în regiunea SUA, Canada şi Mexic (ţările NAFTA), a declarat: ”Proiectele sunt extrem de optimiste şi avantajele de asemenea. Totuşi, dacă un singur accident se întâmplă din cauza unui automobil autonom, deja se vorbeşte despre o problemă şi toate datele se schimbă.”

via carscoop

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Toti "idealistii" astia trebuie sa fie Martori ai lui Iehova, din moment ce isi imagineaza un paradis terestru in care nu moare nimeni, lupul zburda pe campii laolalta cu oaia si toate fapturile crapa de fericire. Unde naiba, din moment ce legile invariabile ale vietii telurice raman - dpdv "obiectiv" : hazardul si moartea / dpdv "subiectiv" : ura si perversitatea interumana - si toate converg implacabil spre reprezentantul lor "apoteotic" : Antihrist.
    La urma urmei, eu inteleg ca nimeni nu mai vrea sa munceasca cu adevarat, ci numai sa-i "curga" din cer (a se citi paradisul......fiscal, recte afaceri cu "statul" ), dar, iubitilor, nici macar atata fleac sa nu mai sinchisim a exersa: a tine volanul in maini si a apasa un buton acolo, macar in scarba ?! Ha-haaaaah, cred ca si animalul acela dizgratios numit lenes ar rade de noi cu dosul; macar el sta agatat de craci, cu membrele incordate, adica se creeaza in muschii lui o......tensiune, ceea ce presupune......efort voluntar, consum de energie. Vai de steaua noastra......Iti sta mintea in loc numai daca te gandesti la ce ne rezerva "eminentii" lumii si mai ales cui vor preda, in final, puterea......
    PS: Incerc sa-mi inchipui cum vor arata cluburile de pasionati ai masinilor "autonome" --- cand se vor intalni intre ei, probabil prima intrebare pe care si-o vor adresa va fi: "Ce masina te-a condus in ultima vreme?" (deci nu le-ar ajunge ca i-ar conduce nevestele).
    7 5
  • ma' inexorabile-ma !
    pai aia au neveste ? concubine poate ...
    s'apoi masinile astea cred ca-s facute pt femei ... ca nu le place multora sa "birjareasca" ...
    5 1
  • inexorabil
    Ooo, salut voios de pionier, @mip :) Nu te-am mai auzit de ceva vreme. Nici pe @kumite, parca l-a inghitit pamantul. AM este mai sarac fara voi. Nu glumesc. Sper sa se simta mai pregnant prezenta voastra. Drumuri bune tuturor :)
    5 2
  • Salut oameni buni!
    @inexorabil,pot sa te asigur :@kumite nu a disparut.@mip poate sa confirme.Tehnologia asta moderna ce aduce? Nimic bun!Doar comoditate si stupiditate.Nu vom mai fi in stare sa luam propriile decizii.Vom deveni niste persoane ca cele din filmul animat Wall-E.Parca asa se scrie.Ne autodistrugem.Vrem masini care sa ne conduca,sa ia decizii in locul nostru.Ce-i asta?Neputinta umana?Oare asta e viitorul?Am ajuns sa facem din "lene" o arta.Stam numai cu mana intinsa.Poate pica ceva fara sa facem nimic.Suntem atat de smecheri.Se zicea odata ca munca innobileaza pe om.Dar cum noi nu avem nevoie de nobili,ne scutzifam pe munca.Ce poti face astazi,lasa pe maine pentru ca poimaine nu mai ai nevoie.Einstein spunea ca daca ajungem sa fim dominati de tehnologie,suntem o natiune de idioti.Na,uite ca m-am intins si eu la vorbarie multa.Sa dea Domnul sa facem numai concret si util!
    4 1
  • mno ... mai inexorabile-mai ... pai ti-am spus ca intru in examene ... abia marti le-am gatat si acuma imi trag sufletelul ...

    cit despre amicul nostru @kumite ... "bun baiat si joaca bine!" vorba cuiva ... nu a disparut ! ... e prin zona ... da' a fost si el cam prins cu alte ocupatiuni importante si nu a reusit sa mai tina pasul pe-aci ... trebuie inteles omul ! ... o sa iau legatura cu el si o sa vad ce mai face ...

    astia ... ar fi bine sa ne mai lase pe noi sa mai si simtim masinile astea. eu vad la "nord-hamericanii" astia ce s-au lenevit cu automaticele astea ca le e lene si sa semnalizeze ! d'apoi de le fac astia si autonome ?!?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru