Mașinile care se conduc singure vor folosi componente inventate de români

de Daniel Popescu
Marti, 29.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental va angaja în acest an în România peste 1.000 de oameni care se vor alătura proiectului de dezvoltare de tehnologii pentru condus autonom.

Continental, unul dintre cei mai mari producători de anvelope şi furnizori de componente, are în România inclusiv centre de cercetare în care dezvoltă inclusiv tehnologii pentru condus autonom.

Astfel, aproximativ o treime dintre angajaţii din România lucrează în prezent la aplicaţii pentru interconectarea maşinilor prin internet şi tehnici de pilotaj autonom.

"Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil", explică Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Urmareste Automarket
În prezent, Continental are în România aproximativ 17.500 de angajaţi, însă compania anunţă o nouă rundă de recrutări prin care caută 1.000 de oameni, inclusiv ingineri şi specialişti software.

"În acest an avem poziţii deschise atât pentru muncitori, cât şi pentru absolvenţii de facultate şi inginerii cu experienţă în domeniul automotive şi software, pe care vrem să îi angajăm în centrele de cercetare şi dezvoltare şi în fabricile din ţară.

În condiţiile în care piaţa se dezvoltă în aceeaşi direcţie, ne aşteptăm să creştem cu peste 1.000 de persoane şi în acest an", a precizat Anica Stoica, directorul de personal în cadrul Continental România.

Compania deţine şapte fabrici şi patru centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Cărei, Nadab, Braşov şi Iaşi.

Via Wall Street

Comentarii (1)

  • Am văzut un reportaj aseară la BiziDay. Ce face Continental in Romania ca si centru de cercetare este impresionant din 3 puncte de vedere:
    1. nu mai pleacă tineri din tara
    2. da speranțe de viitor României [corporatiștii chiar daca nu sunt iubiți pentru ca nu împărtășesc aceleași opinii (nu se stresează prea mult sa-l convingă pe nea Ilie cu sh lui înmatriculat in Bulgaria ca bate câmpii, se urnesc greu dar atunci când trebuie nu sunt de oprit) cu majoritatea, vor da următoarele generații care vor schimba Romania
    3. O parte din romanii plecați afara se vor întoarce
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru