Mașinile cititorilor Automarket: de vorbă cu familia care a făcut o pasiune pentru Opel

de Bogdan Mirică
Joi, 07.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Insignia facelift este actuala mașină a familiei Palamariu. Până aici a fost însă un drum lung, presărat cu un Corsa, un Meriva și chiar un Chevrolet Orlando.

La finalul verii trecute, Automarket a organizat un concurs inedit pentru fanii și proprietarii Opel. Toți cei care își doreau o sesiune foto profesională alături de Opel-ul lor trebuiau să încarce pe site-ul nostru o fotografie cât mai reușită a mașinii.

După îndelungi deliberări, Gabriel Palamariu a fost cel care a reușit să își treacă în cont premiul. Prin urmare, am lăsat mașina lui, un Opel Insignia facelift, pe mâinile fotografului nostru, Ciprian Mihai, iar noi l-am luat la întrebări.

Puștiul a venit alături de tatăl său, Cătălin Palamariu, un om dedicat restaurării tablourilor și un adevărat fan Opel. Aventura familiei în gama din Russelsheim a început alături de vechea generație Opel Corsa.

”Pentru că ne-am mărit și n-am mai încăput în Corsa, am decis să trecem la ceva mai mare, adică la Opel Meriva, susține capul familiei. Se pare că deschiderea opusă a ușilor a fost apreciată și considerată inventivă de membrii familiei Pălămariu.

Ce n-a fost apreciat? Motorul diesel de 1.3 litri, a cărui turbină a cedat oarecum prematur.

Pentru că și-a dorit ceva mai multă putere și o mașină cel puțin la fel de spațioasă, familia a migrat puțin în curtea colegului de concern Chevrolet, pe atunci încă vândut în Europa. Au ales un Orlando cu motor diesel de 2.0 litri și 163 de cai putere.

”O mașină robustă și un motor bun, motor pe care l-au ales și atunci când au revenit în showroom-ul Opel și au ales un Insignia facelift. Un Insignia pe care îl apreciază pentru confort și pentru că tânărul șofer al familiei are o mulțime de sisteme de siguranță.

Pe viitor, familia Palamariu își dorește o mașină electrică. Sau măcar un hibrid alimentat la priză, care să aibă autonomie electrică de cel puțin 250 de kilometri. Ar ajuta mult, având în vedere că mașina familiei face cam 1000 de kilometri pe săptămână.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru