Mașinile electrice și hibride au avut în octombrie o cotă de piață record de 8%: aproape 1.000 de unități înmatriculate

de Daniel Popescu
Vineri, 13.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice și hibride au ajuns la o cotă de piață record în România în luna octombrie, de 8%, după înmatricularea a 996 de unități. La nivelul primelor 10 luni ale anului, cota de piață a crescut la 6.6%.

Piața auto din România a raportat în luna octombrie a creștere a înmatriculărilor de mașini electrice și plug-in hybrid, iar acest lucru are ca efect și o creștere a cotei de piață a mașinilor electrificate.

Astfel, mașinile electrice și hibride au ajuns la o cotă de piață record în luna octombrie, potrivit unui raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Românii au înmatriculat 996 mașini electrice și hibride în luna octombrie, corespunzător unei cote de piață de 8%, iar cu această ocazie a fost doborât recordul de 7.7% stabilit cu numai o lună în urmă.

În același timp, motoarele pe benzină rămân preferatele românilor cu o cotă de piață de 65.8% datorită celor 8.171 de unități înmatriculate, în timp ce cota de piață a mașinilor diesel a fost de 26.2% ca urmare a celor 3.253 unități.

Pentru primele 10 luni ale anului, totalul mașinilor electrice și hibride înmatriculate a ajuns la 6.385 unități, corespunzător unei cote de piață de 6.6%, în creștere puternică de la valoarea de numai 4.2% din aceeași perioadă a anului trecut.

Mașinile pe benzină au fost preferate de 63.871 de români, echivalentul unei cote de piață de 66.5%, în timp ce mașinile diesel au fost alese de 26.9% dintre clienți prin prisma celor 22.591 unități înmatriculate.

Este important de menționat că, în cadrul statisticilor oferite de APIA, mașinile cu sisteme mild-hybrid nu sunt incluse în datele pentru înmatriculările de mașini electrice și hibride, fiind asimilate mașinilor cu motoare pe benzină sau diesel.

Via APIA

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Întrebare de Gâgă: cât timp “hibridele” vor mai susţine (a se citi: salva) cauza (inclusiv prin prisma statisticilor)…”electricelor” ?

    La urma urmei, înţeleg omeneşte că, de pildă, roşia şi cartoful aparţin aceleiaşi familii, dar…

    Altfel, doar tipii isteţi realizează că eu, inexorabil, n-am nimic împotriva “hibridelor” (dincolo de inconvenientele de ordin estetic pe care le-am constatat personal), ba chiar le-aş putea recomanda, dar neapărat din motivul reducerii consumului (de benzină), nu din aşa-zisele raţiuni (politico-)ecologice. Mă rog, nu toată lumea vrea să piloteze în manieră sport, adică să nu se sinchisească de costuri, iar o asemenea atitudine se înscrie în logica firescului. Important (ce spun eu? – capital!) este ca statul (oricare din lume) să asigure fiecărui cetăţean (se subînţelege că aflat în deplinătatea facultăţilor mintale) libertatea necesară (pentru opţiunile dorite). Mda, o idee “simplă” şi “puţină”, dar, repet, necesară!

    PS. În realitate, analogia mea nu este inspirată…Recunosc! Deoarece în discuţie au loc varza şi cartoful!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru