Mașinile electrice și plug-in hybrid au avut în Europa o cotă de piață de 7.2% în perioada aprilie-iunie: înmatriculările au crescut cu peste 53%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 06.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile elecrice și plug-in hybrid au ajuns la o cotă de piață de 7.2% în Europa în perioada aprilie-iunie, pe fondul unei creșteri cu peste 53% a înmatriculărilor.

Asociația Producătorilor de Automobile din Europa (ACEA) a publicat o serie de statistici cu privire la distribuția cotelor de piață pentru sistemele de propulsie în perioada aprilie-iunie 2020.

Datele oficiale arată o creștere puternică a înmatriculărilor de mașini electrice și plug-in hybrid cu 53.3%, la peste 129.000 de unități. Acest lucru a generat o creștere a cotei de piață pentru acest segment de la 2.4% la 7.2%.

Totuși, autorii datelor remarcă faptul că cea mai mare creștere a provenit de la mașinile plug-in hybrid (+134%) la 66.000 de unități, în timp ce înmatriculările de mașini electrice au înregistrat un progres de numai 13%, la 63.000 de unități.

Între timp, înmatriculările de mașini hibride fără încărcare la priză au scăzut cu 7% la 172.000 de unități, iar cota de piață a acestora a ajuns la 9.6%. În total, mașinile electrice, plug-in hybrid și hibride au avut o cotă de piață de 18.7%, cu 336.000 de unități, în scădere cu 1.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Mașinile diesel au continuat traiectoria descendentă cu o cotă de piață de 29.4%, în scădere de la 31.3%, ca urmare a faptului că înmatriculările au scăzut cu peste 53%, la 526.000 de unități. Mașinile cu motoare pe benzină au avut o evoluție asemănătoare, cu o scădere de 55%, la 929.000 de unități.

Cota de piață a acestora a ajuns astfel la 51.9%.

Via ACEA

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Nu fac reclamă, din întâmplare a apărut o reclamă cu scule profesionale mari.... şi... toate electrice
    orice, inclusiv picamer

    https://ro.milwaukeetool.eu/systems/mx-fuel/

    Ca să vedeţi că totul se mută pe electric, după ce ziceam de tractoare de fermă full electric, excavatoare full electrice şi scule mari full electrice
    5 8
  • Ciociolina Doll
    Asa cum zice si antevorbitorul meu exista din ce in ce mai multe scule mari full electrice. Ceea ce nu poate decat sa ne bucure.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru