Mașinile prezentului sunt adevărate rachete: Skoda Superb Kombi câștigă o liniuță cu Lamborghini Countach și Lotus Esprit

de Bogdan Mirică
Sambata, 09.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a demonstra tuturor că noul Superb este o mașină rapidă, nu doar încăpătoare, Skoda a pus versiunea de 280 de cai putere față în față cu supercaruri ale secolului trecut. Deznodământul este ușor de intuit.

Actualul Skoda Superb este unul dintre cele mai apreciate modele din segmentul D. Produsul uzinei din Mlada Boleslav a reușit să intre în preferințele europenilor datorită prețului foarte bun și gamei vaste de motorizări. Puțini știu însă că dincolo de unitățile clasice diesel sau benzină, Superb are și un propulsor care îi permite să se gândească la performanță.

Este vorba despre unitatea 2.0 TSI, capabilă să dezvolte 280 de cai putere. Acest motor face din Superb cea mai puternică mașină produsă vreodată de Skoda. Și cea mai rapidă.

Pentru a ne demonstra că modelul său de clasă medie chiar este o mașină cu performanțe bun, Skoda s-a gândit să o așeze față în față cu supercaruri ale secolului trecut. A ales chiar varianta Superb Combi pentru a face lucrurile și mai interesante. De cealaltă parte s-au aflat un Lamborghini Countach, un Porsche 911 Carrera din 1987, un Ferrari 308 GTB din 1976 și chiar un Lotus Esprit ca cel pe care îl folosise și James Bond.

Cu 280 de cai putere sub capotă, tracțiune integrală și cutie DSG cu dublu ambreiaj, Octavia Combi reușește un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 5.8 secunde.

Dacă este suficient sau nu, vedem în reclama următoare.

Comentarii (1)

  • Nu este nici un Lambo Countach in video!?
    Dar in schimb este o Honda NSX
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru