Maşinile vor fi asistenţi personali: Mercedes vrea să-ţi ducă copiii la şcoală şi să-ţi monitorizeze starea de sănătate

de Daniel Popescu
Luni, 05.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes anticipează că maşinile autonome îţi vor transporta copiii la şcoală fără niciun fel de intervenţie din partea ta şi că îţi vor monitoriza starea de sănătate.

Constructorii auto mizează din ce în ce mai agresiv pe dezvoltarea maşinilor autonome, iar previziunilor unora dintre ei sunt ca acestea vor căpăta roluri mai importante decât cele anticipate în prezent.

De exemplu, Mercedes consideră că, în viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat, maşinile autonome vor căpăta rolul unor asistenţi personali capabili să conducă copiii la şcoală fără nicio intervenţie directă din partea părinţilor. Acest lucru va fi posibil pe măsură ce maşinile unui constructor vor putea comunica între ele pentru a identifica cele mai bune rute.

"Toată lumea vorbeşte despre digitalizare şi maşini conectate. Dar software-ul nu te va putea duce din punctul A în punctul B de unul singur. Pachetul complet este cel care te va duce din A în B", spune Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes.

Urmareste Automarket
Până atunci, Mercedes testează un sistem care permite maşinilor să ştie unde să parcheze pe baza informaţiilor primite în timp real prin internet de la alte maşini Mercedes conectate la reţea.

"Am început testele pentru un sistem de parcare în Stuttgart împreună cu partenerii noştri de la Bosch.

Funcţionează pe baza senzorilor de pe maşini care pot găsi locuri libere de parcare şi care împart informaţiile cu baza de date Mercedes. Această informaţie este apoi transferată celorlalte maşini Mercedes", explică Zetsche.

Nu în ultimul rând, oficialul german anticipează că maşinile autonome vor fi capabile să monitorizeze starea de sănătate a pasagerilor pentru ca aceştia să se simtă cât mai bine.

"Obiectivul nostru este ca pasagerul să coboare din maşină într-o condiţie mai bună decât cea în care a intrat. Maşina va folosi senzori pentru a monitoriza sănătatea şi starea de bine a pasagerilor, iar apoi va ajusta setările pentru a îmbunătăţi situaţia şi presiunea sângelui", mai spune Zetsche.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Nici că se putea imagine mai expresivă a fabulosului viitor (antihristic) al omenirii: cretini de ambele sexe ȋmbrăcați unisex și fără gust, tatuaje “la greu” (ȋn cazul de față, nu par să existe, dar eu mă refer la “trend”), uscățivi, cu bărbi crescute deliberat (văd că se tot ȋnmulțesc…) și ochii pironiți toată ziulica ȋn “high-tech”, vrând să lase impresia că plonjarea lor “erudită” și “expertă” ȋn universul A.I. ar sugera niște preocupări epocale, care cică i-ar face indispensabili timpului, dar ceea ce ar fi cu adevărat de observat, de revelat, de ȋnțeles, mai ales ȋn sens introspectiv…nici vorbă să se ȋntâmple. A, și, desigur, nu vor coborȋ din electro-autonome decât pentru a lua masa la mall; hei, da’ poate că nu va fi nevoie, ȋn ideea că de problema asta se vor ocupa dădacele, pardon, “mașinile” respective, care, tot din proprie inițiativă, le vor pune și șervete la gât, eventual rostind și câte un avertisment: “Mănâncă frumos! Nu da pe jos, țărane!”.
    7 3
  • ...poate ii si educa ,pe parinti si profesori nu-i mai lasa cica-i abuzeaza si le pericliteaza stima de sine si siguranta.
    5 0
  • hazard
    In stilul asta volanul o sa ramana istorie in cativa ani.Partea buna este ca o sa scapam in trafic de bizonii bogati, astia asigur o sa-si ia masini autonome. Cu numere de bulgaria, evident :)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru