Măsuri pentru industria auto în Germania: bonus de 6.000 de euro pentru mașini electrice de până la 40.000 de euro

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 04.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a anunțat introducerea unui bonus de 6.000 de euro pentru mașinile electrice care costă mai puțin de 40.000 de euro și o reducere a TVA-ului de la 19% la 16%, în timp ce taxele pentru mașinile cu emisii de peste 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru vor crește.

Germania a devenit joi a doua piață majoră din Europa care anunță o serie de măsuri importante pentru industria auto.

Așa cum era de așteptat, pachetul de 130 de miliarde de euro vizează în special un sprijin financiar pentru achiziționarea de mașini electrice, însă exista și măsuri care se vr aplică tuturor mașinilor.

Astfel, statul german va acorda un bonus de 6.000 de euro pentru achiziționarea de mașini electrice care costă mai puțin de 40.000 de euro, la care se va adăuga un bonus de 3.000 de euro acordat de producător. Până acum, bonusul pentru mașini electrice era de 4.000 de euro indiferent de prețul mașinii.

De asemenea, mașinile cu orice fel de sistem de propulsie vor beneficia de pe urma deciziei autorităților germane de a reduce valoarea TVA-ului de la 19% la 16%, însă aceasta măsură va fi valabilă doar până la sfârșitul acestui an.

Nu în ultimul rând, Germania a anunțat că va reforma radical sistemul de taxe și impozite pentru mașini începând de la 1 ianuarie 2021.

Fără să ofere încă detalii amănunțite, autoritățile au menționat că mașinile care emit peste limita de 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru vor plăti o taxă mai mare.

La sfârșitul lunii mai, Franța a anunțat de asemenea o serie de măsuri pentru industria auto, printre care și creșterea bonusului pentru achiziționarea de mașini electrice de la 6.000 de euro la 7.000 de euro. În plus, bonusul de 2.000 de euro pentru mașini plug-in hybrid a fost reintrodus.

Via Reuters

Comentarii (12)

  • @AM: O mică inexactitate -- fostul e-bonus nemțesc de 4.000 € era valabil doar pt. BEV-uri de max. 60K € fără TVA (motiv pt. care am mai scris p-aici că Merc EQC e mai ieftin la ei ca la noi.)

    Altfel, UE=vagoanele locomotivei Germania în principiu, așa că sunt de așteptat măsuri similare peste tot.
    Că-s bune teoretic, dar injuste practic n-are rost să mai repet -- doar dacă ne-ar citi Jean-Claude Juncker și poate nici atunci.
    16 1
  • Bravo Merkel
    tot respectul pentru un guvern de oameni responsabili care incurajeaza fabricarea si vanzarea de masini electrice.

    Guvernul german va anula orice ajutor/subventie sau masura pentru producerea de masini pe combustie...poate sa fie si euro 8 nu ii mai intereseaza.
    7 17
  • ich bin
    Stimulentele pentru promovarea vânzării de mașini electrice vor fi de două ori mai mari, dar guvernul renunță la intenția de a stimula și vânzarea de mașini non-electrice.

    https://www.biziday.ro/germania-isi-va-reduce-pentru-sase-luni-tva-ul-la-16-iar-cel-pentru-hoteluri-si-restaurante-la-7-va-acorda-tuturor-familiilor-o-prima-de-300-de-euro-pentru-fiecare-copil-si-va-dubla-subventiile-pent/?source=biziday
    7 7
  • Huoo Merkel
    Fiinca merkel si clica ei vor sa ramana la putere in continuare au nevoie de ajutorul neomarxistilor de la "die Grünen" (un fel de partid dorit de toti in alianta ca sa nu piarda guvernarea insa detestat si mai mult datorita caracterului sau santajist) Care au impus in agenda guvernamentala o gramada de porcarii. Se stie ca au hotarat sa renunte la centralele atomoelectrice ca vezi Doamne pot exploda ca la Cernobal sau se pot topi reactoarele cand vine tsunamiul ca la Fukushima. Si bineinteles cele cateva zeci de tone de material radioactiv rezidual care cica polueaza multi ani de acum incolo. Zis si facut. Au inceput sa le inchida, dar ce sa vezi! eolienele si fotovoltaicele nu pot asigura necesarul de energie al unei economii asa de puternice. Mai ales cand nu bate vantul sau e noapte. Asa ca am mai construit cateva centrale pe carbuni si le-am pus sa duduie pe cele vechi la maximum. Rezultat: Emisii si mai mari de CO2 plus alte gaze mult mai periculoase (CO2 nu e toxic). Numai ca politica ue zice ca bla bla bla pana in 2030 trebuie sa atimgem nu stiu ce tinte bla bla bla. Nu numai ca nu le atingem dar am si regresat. Ce e de facut? S-a gasit solutia! Tinand cont de faptul ca Norvegia isi produce 98% di curentul electric in hidrocentrale s-a semnat un acord ca sa se importe de acolo energie verde. Dar norvegienii n-au nici ei asa de multa si nu pot sa dea ma mult decat produc. Asa ca nemtii le dau curent din carbuni (asta scade procentul de energie verde de la norvegieni de la 98 la vreo 60%) si primesc de la norvegieni curent si asa creste la nemti procentajul de energie verde. Bineinteles ca norvegienii vand mai scump si iata inca una din cauzele pentru care energie electrica din Germania e printre cele mai scumpe din Europa.
    In episodul urmator va voi dezvalui inca cateva matrapazlacuri pe care le fac mai marii Germaniei si ue ca sa va dati seama de ipocrizia, interesele si jocurile murdare care se fac in numele noii religii la care se inchina mai nou toate spiritele slabe.
    9 5
  • fiindca
    4 2
  • @ jocurile murdare
    te rugam sa ne lasi cu inculta mondiala si sa-ti pui mintea la contributie:

    1. daca se acopera toate blocurile si casele cu panouri fotovoltaice (nu mai vorbim de strrazi si trotuare) este energie electrica pentru tota lumea
    2. Turbinele eoliene produc si ele
    3. Produc si hidrocentralele
    4. se pot dezvolta si tehnologii de stocare a energiei, sau mai bine spus se pot cobora pe pamant de pe statia spatiala internationala, care ce sa vez,i nu merge cu diesel ci cu energie solara.

    Centralele pe carbuni si inculta mondiala nu mai au nico sansa!

    Ia niste pastile si te linisteste ca iti plesneste dracu'o vena!
    4 10
  • @ inculta mondiala
    Inculta mondiala sa stie ca se electrifica si avioanele:

    https://www.g4media.ro/cel-mai-mare-avion-comercial-electric-din-lume-a-efectuat-zborul-sau-inaugural-in-aceasta-saptamana-in-statele-unite.html

    si inca intr-un ritm foarte accelerat!
    3 10
  • Cineva stie ca productia de curent a eolienelor depinde de infrastructura existenta ? Adica acestea nu introduc in retea curent tot timpul, langa orasul meu exista un parc de cateva zeci de eoliene, de multi ani, se invart toate, aproape tot timpul, dar nu introduc curent in retea toate, ci pe rand, pentru ca reteaua nu suporta, asta mi-a spus-o o cunostinta ce lucreaza la intretinerea lor.

    Problema este mai complexa, degeaba instalezi un milion de eoliene, fara sa ai o retea capabila sa preia productia, iar asta presupune costuri si mai mari, aceste schimbari nu pot veni in.cativa ani dupa cum viseaza unii.

    In rest, cine are o electrica, dintre cei care frecventeaza AM ? Ca vad ca e plin de ecologisti. Bun, sunt scumpe, dar au aparut deja la mana a doua, cred ca sunt cateva sute la vanzare la noi, de la Zoe pana la Tesla S, unele nu sunt scumpe, deci de ce sa nu incercati ? Edikk, fanel, bagati-va, nu inteleg ce mai asteptati si chiar nu sunt ironic.
    14 4
  • @ dan_grc
    ca sa vezi ce tragedie!!!!

    gradual se baga energie verde in retea si tot gradual se poate upgrada infrastructura!

    Ca sa vezi ce piedici de netrecut apar in calea incultei mondiale!!
    ce obstacole in calea masinilor electrice!!!!

    Oameni buni, puneti-va panouri fotovoltaice pe case si cumparati masini electrice! Asta e treaba noastra!

    Sa-si faca si guvernele si companiile treaba si sa upgradeze infrastructura. Industria petrolului trebuie inlocuita cu industria electrificarii!

    Nu va luati dupa toti ratacitii!
    2 14
  • Gogu de la scularie
    bah, io stau la bloc! Unde sa-mi pun panouri solare? In loc de geamuri si apoi aprind lumina? Ca cam asa sta treaba cu regenerabilele astea.
    10 2
  • Cum adica bonusuri pentru electrice???
    Germanii astia nu i-au consultat pe romani mai intai?
    Alo, Merkel, vezi ca prin Romania sunt la mare vedere dieselurile.
    Nu uitati sa trimiteti aici toate harburile voastre,voi sa evoluati si romanii, genii de altfel, sa le is sa le scoata DPF, sa dea spaga sa treaca ITP si sa le repare constant:)
    Bravos natiune, halal sa iti fie. Nu e de mirare ca suntem acolo unde suntem si ne folosesc toti.
    Daca ar fi minti mai luminate poate am duce-o si noi mai bine, dar cu cine?
    4 7
  • Becali
    vezi ba ca in germania aia la care te inchini tu procentul de diesel vandute e mai mare ca in romania. Si mult, mult mai multe. Aaaa, vorbesti de sh? Pai vad ca te consideri luminat. Pai scoate-ne si pe noi de acolo de unde suntem, dupa cum zici. Cum? Pai esti luminat, tu stii cum. Fa sa aiba si semenii tai mai multi bani sa-si ia masini noi moderne si sa nu mai moara copilasii de cancer la plamani. Geniule.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru