Măsuri pentru protecţia pietonilor: maşinile electrice şi hibride, obligate să emită sunete artificiale din 2019

de Daniel Popescu
Marti, 15.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maşinile electrice şi hibride din Statele Unite vor emite sunete artificiale atunci când viteza de deplasare este de cel mult 30 km/h, cu scopul de a avertiza pietonii .

Una dintre problemele apărute simultan cu creşterea în popularitate a maşinilor electrice este lipsa completă a zgomotului motorului, întrucât pietonii au dificultăţi să sesizeze prezenţa acestora în trafic.

Autorităţile americane s-au luptat încă din 2010 să implementeze un regulament prin care maşinile echipate cu motor electric să genereze un sunet artificial pentru ca pietonii să ştie că se afla în apropierea unui vehicul, iar acesta a fost în cele din urmă aprobat.

Astfel, începând din septembrie 2019, toate maşinile electrice şi hibride din Statele Unite vor fi echipate cu un dispozitiv care va emite un anumit sunet atunci când vehiculele se deplasează cu cel mult 30 km/h. Autoritatea Federală de Transport (NHTSA) considera că, la viteze de deplasare mai mari, pietonii îşi pot da seama de prezenţa maşinilor în trafic datorită unor factori precum zgomotul generat de pneuri sau vânt.

Urmareste Automarket
Practic, maşinile vor fi echipate cu difuzoare externe, însă pentru moment nu este clar ce fel de sunete vor fi emise, mai ales că acestea nu trebuie să fie prea stridente.
"Este important ca producătorii să aibă flexibilitatea de a echipa maşinile cu sunete suficient de puternice pentru a fi detectate, dar totuşi plăcute la auz", afirmă Alianţa Producătorilor de Maşini într-un comunicat de presă.

NHTSA susţine că şansele unei maşini electrice sau hibride de a fi implicate într-un accident cu pietoni sunt cu 19% mai mari decât în cazul unui vehicul cu propulsie tradiţională. Nu este exclus ca o lege asemănătoare să fie adoptată la un moment dat şi în Uniunea Europeană.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru