Maybach nu exclude lansarea unui SUV pe o platofrma de noua generaţie: "Segmentul a explodat"

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maybach ar putea lansa în viitorul apropiat un SUV bazat pe o platformă de nouă generaţie. Explicaţia pentru un astfel de model este că "segmentul a explodat".

Popularitatea de care se bucură SUV-urile pe plan global determină inclusiv constructorii care atacau doar anumite nişe să se gândească la lansarea unor modele în acest segment profitabil.

Ultimii care s-au înscris pe această listă sunt cei de la Maybach, despre care se vehiculează de mai mult timp că ar putea intra în acest club. De data aceasta, informaţiile sunt cât se poate de oficiale şi vin din partea lui Ola Kallenius, membru în consiliul de administraţie al Maybach, care a admis că un astfel de model ar putea fi lansat pe o platformă de nouă generaţie.

"Putem face un SUV? Nu aş exclude asta. Nu văd cum am face asta pe actuala platformă, aşa că dacă se va întâmpla se va baza pe viitoarea generaţie a platfomei", a explicat el pentru publicaţia Top Gear.

Urmareste Automarket
Noutăţile vin ca urmare a interesului manifestat şi de alţi producători de maşini de lux pentru acest segment.
Bentley Bentayga este deja disponibil la vânzare, iar Lamborghini dezvoltă în prezent modelul Urus, astfel că Maybach nu poate lipsi de la o "petrecere" care se traduce în marje de profit foarte ridicate.

"Trendul SUV-urilor este de neoprit. Oamenilor le plac poziţia înaltă la volan, stilul şi imaginea sportivă care se combină cu utilitatea. Cred că trendul SUV-urilor va continua. Acest segment a explodat complet", a adăugat el.

Cel mai probabil, SUV-ul ar urma să fie bazat pe viitoarea generaţie a lui Mercedes-Benz GLS (foto).

Via Motor1

Comentarii (5)

  • Ainur Dogan
    Spledind ! Asteptam si A classe Maybach . Sa speram ca macar atunci manetele, manerele si tijele de la Logan vor fi macar imbracate in piele, lemn sau aluminiu. Macar asa nu vor mai bate la ochi. Va fi un Logan Maybach ......upss , pardon. Am vrut sa zic : va fi un Mercedes Maybach de lux .
    4 16
  • taranie curata
    s-a implut planeta de tarani cu bani. nu intamplator dam din criza in criza.
    2 7
  • @Ainur
    Te stim! Comentator ocazional idiot al carui singur contact cu lumea automobilistica este atunci cand isi mai permite din cand in cand taxiul in loc de transportul in comun. Oricum turcii de la noi intotdeauna au fost mai grei de cap..
    12 3
  • @@Ainur
    Salut partarule. Ce ''inteligent'' esti tu. Te iei de toata lumea. Fuguta repede la TE DE IU ca s-ar putea sa crape motorina prin galerie ;)
    5 10
  • @@@Ainur
    1.Turcule, tu nu esti "toata lumea"
    2. Indiferent ca esti tu sau motorizarea TDI tot la "mizerii si alte deseuri" intrati, numai ca la categorii diferite: organic, metal etc. Continua cu asemenea comentarii si acolo vei ramane...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru