Ediție limitată Mercedes-Maybach Clasa S Haute Voiture: doar 150 de exemplare

de Tiberiu Safta
Marti, 13.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a lansat o nouă ediție specială pentru Clasa S, numită Haute Voiture. Noul model care poartă sigla Maybach vine cu o vopsea specială, inspirată din lumea modei, iar mașina va fi construită în doar 150 de exemplare.

Mai devreme în luna mai Mercedes-Benz a dezvăluit conceptul Mercedes-Maybach Clasa S Voiture, care anunța o nouă ediție limitată și exclusivistă pentru modelul de lux german. Acum, conceptul a fost transformat într-un model de serie, care păstrează o mare parte din elementele văzute la conceptul prezentat în această primăvară.

Noul Mercedes-Maybach Clasa S Haute Voiture a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment la Dubai. Primul lucru care iese în evidență este vopseaua specială cu două tonuri. Partea inferioară a caroseriei este vopsită într-o nuanță de roz deschis, cu accente aurii, în timp ce partea superioară este colorată într-o nuanță de albastru închis. În această culoare sunt vopsite și jantele cu un design special.

La interior avem tapițerie din piele albă, alături de elemente de decor speciale pe panourile portierelor. Modelul vine echipat și cu un sistem de iluminare special. Cu ajutorul tehnologiei LCD, intrările din față și din spate sunt iluminate, iar sistemul conține și o funcție de proiectare a siglelor Mercedes-Benz și Maybach.

Sistemul multimedia MBUX conține o grafică specială cu sclipici virtual și cu elemente exclusive de personalizare.

Modelul vine la pachet și cu o cutie de cadouri realizată manual și care include numărul mașinii, alături de o machetă a modelului și un breloc. Clienții vor primi și o husă pentru mașină cu siglele Maybach și Haute Voiture, alături de o colecție de valize.

Noul model este bazat pe Maybach Clasa S 680, ceea ce înseamnă un motor V12 de 612 cai putere. Cuplat la o cutie de viteze automată cu 9 trepte, modelul poate atinge 100 de km/h în 4.5 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 250 de km/h.

Noul Mercedes-Maybach Clasa S Haute Voiture va fi produs în doar 150 de exemplare.

via Mercedes-Benz

Comentarii (4)

  • Limitată producţia pentru că nu se vând....

    Nu mai vrea nimeni termice...

    Găseşti maşini cu dotări similare din Vietnam care sunt 100% electrice ;)
    2 16
  • @ Mike

    Am dat comanda la un VW TDI care ar trebui sa inlocuiasca actualul TDI. Cica in 3 luni e gata si il livreaza, vrum vrum. Fac 1000 km cu un plin :)
    13 2
  • Ovidiu
    Este incredibil la ce nivel s-a ajuns. Avem o gramada de dotari, o gramada de cai putere pentru o gramada de bani. Cine are cu ce poate sa-si cumpere asa ceva. Oare ce nu te-ar putea multumi la asa scula de masina?
    0 0
  • Seriff
    @DanG, sa o stapanesti sanatos, o achizitie facuta cu cap, dieselul este mult peste orice hibrid sau electrica.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru