Maybach SUV: Mercedes confirmă oficial viitoarea lansare a celui mai luxos SUV din istoria constructorului german

de Mircea Meşter
Miercuri, 11.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunile de lux Mercedes-Maybach create de constructorul german cu pornire de la cele mai scumpe modele ale gamei vor fi "transplantate" și pe un viitor SUV, probabil actualul GLS.

Dacă Grupul Volkswagen are Bentley Bentayga și va avea în curând Lamborghini Urus, iar Grupul BMW va avea din 2018 un SUV în gama Rolls-Royce, Grupul Daimler nu va rata ocazia de a se alinia la noul trend al SUV-urilor de lux și va lansa un astfel de model sub sigla Mercedes-Maybach.

Deși marca Maybach în variantă de sine stătătoare a apus de câțiva ani buni, denumirea este utilizată de Mercedes pentru a reprezenta versiunile de vârf ale celor mai scumpe modele ale sale. Iar dacă deocamdată avem denumirea Maybach pe o variantă de gală a actualei generații Clasa S, compania germană vizează lansarea unui SUV ultraluxos care să se lupte de la egal la egal la nivel de confort, materiale, ambianță și tehnologie cu rivalii săi deja lansați sau în curs de prezentare.

Lansarea unui SUV Mercedes-Maybach a fost confirmată oficial chiar de Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler afirmând la Salonul Auto de la Detroit, care și-a deschis porțile în această săptămână, că modelul "va putea fi văzut", fără să confirme însă locul și momentul lansării acestuia.

Deși nu avem informații legate de noul model, care va fi reprezentat foarte probabil de o versiune de lux a actualului Mercedes-Benz GLS (fost GL), designerul-șef al celor de la Mercedes a dezvăluit recent într-un interviu acordat britanicilor de la Auto Express o parte din filosofia pe care se bazează gama de modele Mercedes-Maybach.

Astfel, dacă ceilalți constructori de lux se concentrează pe lansarea unor modele care oferă "lux tradițional", Mercedes-Maybach se bazează pe "lux modern".

"Diferența dintre cele două este că luxul modern are ceva mai mult bun gust",declara Gorden Wagoner în discuția avută cu jurnaliștii din Albion.

Comentarii (7)

  • De ras afirmatia: "Diferența dintre cele două este că luxul modern are ceva mai mult bun gust"

    Domnul probabil ca nu a auzit de Duesenberg, Pierce-Arrow, Isotta-Fraschini, Bugatti sau Hispano-Suiza din ani '30, de Cadillac, Lincoln, Packard si Chrysler/Imperial din anii '40-'60 sau de eternele RR si...Mercedes lol. Daca a auzit, e un mare troll. Afirmatia lui e stupida oricum. Toate firmele respective au avut modele de un mult mai mare bun gust ca cele din prezent si pe vremurile alea luxul era lux. Nu erau toti imbogatitii din ziua de azi din tari care s-au modernizat (mai mult sau mai putin real) in ultimii 25-30 de ani ca altele in 100.
    15 3
  • @Andy.....
    Bogatii lumi habar nu au ce masina cumpara.....ei cumpara o masina doar cu bani si ochii...
    Hai sa-l intrebam pe Cristiano Ronaldo ceva despre un Continental GT(o masina preferata de fotbalisti,oameni stilati si bogati)
    Iti spun eu....nu are habar ce masina cumpara doar ca este Bentley si e scumpa....
    Clienti de Maybach sigur nu stiau ca masina are la baza un model Mercedes mai vechi sau ca 80-90% din piese si componente sunt de fapt luate de la modele Mercedes
    12 7
  • @Andy

    afirmatia a fost facuta in contextul abordarii diferite a luxului....mesajul era catre concurenta ACTUALA....Rolls, Bentley ceva mai blocata intr-un baroc luxos. Nici o legatura (sper) cu ce ai enumerat tu.

    cat despre cine cumpara masinile luxoase? sa ne aducem aminte ca mercedes era preferata coloratilor imediat dupa '90? dar de Bentley boys isi mai aduce aminte cineva....forma "veche" a fotbalistilor actuali?

    Pana la urma masinile luxoase sunt pentru bogati si imbogatiti iar despre cum le "apreciaza" ei? asa cum au facut-o de la aparitia masinilor...ei le cumpara.
    5 0
  • Dupa parerea mea pot exista diferite interpretari ale luxului, dar o separare intre aceste interpretari, in lux clasic si modern, nu cred ca exista, iar ca asa zisul lux modern are mai mult bun gust, pai depinde de multi factori, ramane de vazut daca are mai mult bun gust, dar nu poti sa declari asa ceva, iar Mercedes, la banii lor trebuiau sa pastreze Maybach ca marca separata, un Mercedes S cu inscriptia Maybach si cateva materiale schimbate la interior, nu este unul veritabil. Fostul model, chiar daca era pe baza S-ului de atunci, avea modificari mai importante decat in prezent, o cu totul alta suspensie, alta antifonare, nu doar modificari la nivel de detalii.
    7 1
  • @tzenu_bmw
    Ti-am dat manuta verde de si nu sunt de acord cu tine 100%. E drept ca snapanii care cumpara masini scumpe, nu stiu mai nimic despre ele si le cumpara numai pt. ca sunt scumpe si sa se dea mari. In general fotbalisti, imbogatiti peste noapte, cocalarii nostrii etc.
    Dar majoritatea celor care dau bani pe masini de lux chiar stiu de ce ii dau si ce achizitioneaza. Nu ii mai considera asa fraieri ca nu sunt. Faptul ca au dat banii pe MAYBACH-ul 57 si 62 el fiind un S class vechi putin modificat asta nu inseamna ca cei care au dat banii pe el nu stiau asta. Pana si al nostru Becali stia si a spus ca are cel mai scump Mercedes din tara la vremea aia. Ca dau banii degeaba pe unele din ele si nu merita e altceva..,,sunt oameni cu gusturi diferite si nevoi diferite.
    6 6
  • manelism total..
    2 5
  • rotila
    ce chestie domnule :
    numai cei care nu se pricep cumpara masini luxoase.
    cunoscatorii nu cumpara niciodata.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru