Mazda a anunțat oficial lansarea noului CX-8, un SUV cu șapte locuri care va debuta mai întâi în Japonia

de Bogdan Mirică
Vineri, 28.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat lansarea unui nou SUV. Acesta se numește CX-8, are 4.9 metri și va fi introdus mai întâi în Japonia. Prima imagine oficială trădează interiorul SUV-ului.

Mazda își va extinde gama de SUV-uri pe piața mamă, în Japonia. Constructorul a anunțat oficial lansarea SUV-ului CX-8, un model care va măsura nu mai puțin de 4.9 metri lungime și 1.7 metri înălțime. Va fi al doilea cel mai mare SUV din gama Mazda, după CX-9, și, grație ampatamentului de 2930 de mm (ușor mai amre decât cel al lui CX-9), va putea transporta până la șapte pasageri.

Noul CX-8 va fi primul produs dintr-o generație complet nouă de modele 4x4. În imaginea de tip teaser publicată de niponi este dezvăluit habitaclul. Acesta este prezentat într-o configurație 2+2+2, ceea ce înseamnă că în locul banchetei mediane cu trei locuri se va putea opta pentru două scaune individuale, capacitatea totală urmând să scadă la 6 locuri.

Esential 4900 mm măsoară viitorul CX-8.
Propulsia noului SUV va fi asigurată de motoare din gama SkyActiv, diesel și benzină, asociate unor cutii manuale sau automate cu aceeași tehnologie.
Japonezii au și înaintat o primă configurație: un diesel SkyActiv de 2.2 litri, asociat unei transmisii automate SkyActive Drive cu șase rapoarte.

Mazda promite că va începe comercializarea noului CX-8 spre sfârșitul acestui an, însă nu a oferit detalii despre disponibilitatea sa pe piața din Europa.

Comentarii (4)

  • Jericho
    Who cares?
    5 13
  • pai deja exista CX-9. Scot un CX-8 mai mare decat CX-9?

    si cum vine aia ca poza tradeaza interiorul? daca e poza oficiala, cum il mai tradeaza?
    5 0
  • Hahaha, ati fost comici.
    1 3
  • @ AM
    Chiar are ampatamentul mai ""amre""?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru