Mazda aniversează centenarul: producătorul nipon pregătește o serie de evenimente speciale pe tot parcursul anului

de Cornel Șocariciu
Vineri, 31.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda aniversează 100 de ani de la înființarea companiei. Momentul a fost marcat de o ceremonie la sediul din Hiroshima. Conform reprezentanților Mazda, pe tot parcursul anului vor fi organizate o serie de evenimente speciale dedicate centenarului.

În 30 ianuarie, producătorul nipon Mazda a împlinit 100 de ani de la înființarea companiei. Evenimentul a fost marcat de o ceremonie la sediul din Hiroshima, urmând ca pe tot parcursul anului niponii să organizeze o serie de acțiuni dedicate centenarului.

Pentru moment, reprezentanții Mazda spun că următorul eveniment special va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, însă nu oferă detalii suplimentare.

În anii '20 Mazda producea mașini-unelte, iar în 1931, constructorul nipon lansa primul vehicul (Mazda-Go). Producția este relansată după al Doilea Război Mondial, iar primul vehicul de pasageri a debutat în 1960 (Mazda R360).

În 1961, producătorul nipon a semnat un acord pentru fabricarea motorului rotativ Wankel, iar șase ani mai târziu, Mazda lansa Cosmo Sport 110S (primul vehicul de serie cu motor rotativ).

Mazda a punctat și în motorsport, iar în 1991, niponii reușesc să se impună în cursa de 24 de ore de la Le Mans alături de 787B (singurul vehicul cu motor rotativ care a câștigat celebra cursa de anduranță).

Totodată, Mazda a reușit să aducă pe piață cel mai popular roadster din lume.

MX-5 a fost lansat în 1989 în cadrul Salonului Auto de la Chicago și a fost comercializat în peste un milion de unități.

"Pe măsură ce privim către următorii 100 de ani, ne dorim să continuăm să dezvoltăm produse, tehnologii și experiențe unice pentru clienți", a declarat Akira Marumoto, CEO-ul companiei nipone.

Comentarii (3)

  • Edikkk
    100 de ani şi tot pe acolo

    Maşini bune, foarte frumoase dar tot în secolul trecut ca tehnologie.

    Când vor scoate la vânzare pe piaţă efectiv maşini BEV sau PHEV mai vedem.
    Cine ştie poate la 110 ani
    3 19
  • Sa rid, sa pling nu stiu dar AM ramine distractiv prin comentarii de Kafka si mai putin prin calitate sau precizie. Pai daca nici Mazda nu a fost inventiva atunci cine? Si nu doar cu skyactiv-x-ul benzo-diesel.
    Ca jucarii cu baterii nu sint greu de produs edikkule nenicule. Daca incerci te asigur ca iti electrifici Matizu cu 3-4 mii de euro.
    18 2
  • da ,tastatura suporta multe eculubratii
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru