Mazda CX-3: prima schiţă oficială a modelului care va concura cu Nissan Juke

de Bogdan Mirică
Marti, 28.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda va da naştere unui crossover mai mic decât actualul CX-5. El se va numi CX-3 şi va încerca să atragă clienţii care până acum ar fi cumpărat doar Nissan Juke. Debutul său va avea loc luna viitoare.

Nu a durat mult până când febra SUV-urilor mici i-a cuprins şi pe cei de la Mazda. Constructorul japonez promite să îşi prezinte propunerea pentru segmentul în care activează Nissan Juke şi Peugeot 2008 cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, programat să îşi deschidă porţile în luna noiembrie. Modelul se va numi CX-3 şi va folosi, cel mai probabil, platforma şi motorizările noului Mazda2.

Cum era şi normal, modelul a fost deja anticipat de o schiţă oficială, publicată azi, care trădează formele agresive ale crossoverului şi intuieşte o caroserie cu linii de coupe şi posibil doar trei uşi. Potrivit comunicatului oficial emis de Mazda, noul CX-3 va îngloba filosofia de design Kodo, însă o va duce la un nou nivel, evoluat, pentru a produce o senzaţie de dinamism.

Pe lângă platforma şi componentele comune preluate de la Mazda2, noul CX-3 va fi şi gazda noilor tehnologii SkyActiv: de la propulsoare diesel sau benzină, până la cutii manuale sau automate.

Comentarii (1)

  • andy.s
    Asteptam Mazda CX-3 ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru