Mazda CX-5 facelift: trei niveluri de echipare noi și mai multe sisteme de siguranță

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a publicat primele imagini și informații despre CX-5 facelift. Versiunea îmbunătățită a SUV-ului nipon va ajunge pe piața europeană la începutul anului viitor.

Actuala generație Mazda CX-5 (a doua) a debutat în 2016, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. În prezent, SUV-ul reprezintă 21% din vânzările anuale ale mărcii nipone în Europa.

Pentru a păstra viu interesul clienților, CX-5 a primit acum un facelift. Noutățile estetice sunt destul de minore și includ o grilă frontală cu un design 3D mai pronunțat decât înainte, faruri și stopuri revizuite, iar paleta de culori exterioare include o nuanță nouă: Zircon Zand.

Mazda a pregătit trei niveluri de echipare noi, pentru a defeni mai bine caracterul acestui model. Newground aduce elemente de protecție argintii, oglinzi exterioare negre, accente verzi pentru grila frontală, jante argintii, din aliaj, cu diametrul de 17 inch, sau negre, de 19 inch.

Așa cum îi spune numele, Sport Black propune mai multe componente exterioare vopsite în negru, jante negre cu diametrul de 19 inch, accente roșii pentru grila frontală, tapițerie din piele neagră și cusături roșii pe volan, scaune, portiere și schimbătorul de viteze.

Nivelul GT Sport va putea fi cunoscut după exteriorul într-o singură culoare, jantele de 19 inch, argintii, tapițeria din piele Nappa și ornamentele din rumeguș natural, în diverse texturi.

Că tot am pomenit de interior, noul CX-5 facelift va avea o zona de încărcare wireless pentru telefoanele mobile, în consola centrală, dar și selectorul Mi-Drive pentru modurile de rulare.

Versiunile echipate cu tracțiune integrală vor avea un mod Off-Road pentru rularea pe suprafețele alunecoase sau neacoperite cu asfalt.

Totodată, scaunele sunt mai confortabile, iar nivelul de zgomot care pătrunde în cabină a fost redus semnificativ.

Lista cu sisteme de siguranță i-Activesense s-a îmbogățit cu sistemul Cruising & Traffic Support (asistă conducătorul în condiții de trafic intens), iar tehnologia farurilor LED, adaptive, a fost îmbunătățită.

Așa cum spuneam, Mazda CX-5 facelift va debuta pe piața europeană la începutul anului viitor.

via Mazda

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Un mic face lift, o "oglindă în culoarea caroseriei" o "îmbunătăţire a farurilor LED" - o fi OLED sau ce...

    adică apă de ploaie

    de la mincinoşii Nissan care spuneau că vor face Infiniti în SUA doar electrice şi au făcut.... NIMIC

    mda, uzată moral, trag de banii la proştii care pun botul, cât le mai ţine
    2 48
  • Sa iti fie rusine mei Termocantrala Comanesti!
    13 1
  • @22:23
    Cenzura nu e buna in nicio situatie!Trebuie sa aiba toti libertatea de a spune ce gandesc,asta chiar daca nu ne place.
    4 6
  • @@22:23
    in niste limite ale bunui simt si care nu aduc atingere libertatilor celorlalti.. stii vorba aia ca libertatea ta inceteaza unde incepe a mea... cu filozofia pe care o exprimi s-a trezit lumea cu Hitler si noi cu Sosoaca :-)
    9 1
  • @@@22:23
    Exact, neaccesam site-ul o saptamana si daca Edikkk si inexorabil mai exista inca o saptamana de boicot.
    7 6
  • Observ ca modificarile sunt mai mult de marketing.
    Referirile la imbunatatiri sunt foarte generale - "scaunele sunt mai confortabile, iar nivelul de zgomot care pătrunde în cabină a fost redus semnificativ". Ce o insemna semnificativ asta nu stiu. Inainte era zgomotoasa la interior ca sa fie redus semnificativ?
    ..."tehnologia farurilor LED, adaptive, a fost îmbunătățită" Adica???
    Oricum, din proprie experienta stiu ca bancheta din spate nu este confortabila la actuala generatie.
    Pe de alta parte masina este OK, la un moment dat era pe lista extinsa de achizitie,
    O zi buna!

    Si...@ 22:23 mai bine spune-ti parerea despre masina, lasa-i pe ceilalti cu opinia lor.
    10 0
  • Masina era reusita si inainte, ca orice producator japonez se incapataneaza sa rafineze ce stiu foarte bine si se agata de acel motor 2L. M-as fi bucurat la facelift sa renunte la piano black. Nu stiu daca l-au imbunatatit, dar lacul de pe suprafetele din plastic din Mazda este foarte pretentios si usor de zgariat. Multi apeleaza la folii de protectie.

    Am fost surpins, cand m-am urcat in masina unor prieteni care si-au achizitionat de curand Mazda 3, sa observa ca interiorul din piele de fapt este piele ecologica si mirosul mi-a provocat dureri de cap jumatate de zi.
    6 0
  • @UnAlex, bănuiesc că motorul de 2 l aspirat este același de pe CX-3. Să fiu sincer, mie chiar mi-a plăcut. Bine, nu e ca și cum ar fi un turbo, dar aș fi curios să-l văd cuplat cu o cutie manuală, pentru că la o cutie automată ar un pic de lag.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru