Mazda CX-60 a intrat în producția de serie la uzina Hofu din Japonia

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile anunță că SUV-ul CX-60 a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Hofu, Japonia (prefectura Yamaguchi). Primul transport va porni, din Țara Soarelui Răsare, spre Europa în 26 aprilie.

Noul CX-60, primul model plug-in hybrid Mazda și "cel mai important model lansat de companie în ultimul deceniu", a debutat la începutul lunii martie. SUV-ul CX-60 poate fi comandat deja în România, unde pornește de la 49.490 de euro.

Acum, Mazda anunță că CX-60 a intrat în producția de serie a uzinei Hofu din Japonia (prefectura Yamaguchi). Cu această ocazie, constructorul nipon a organizat o ceremonie specială la care a participat și președintele companiei Akira Marumoto.

Mazda CX-60 este echipată cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, format dintr-un motor de 2.5 litri, pe benzină, un motor electric și o baterie de 17.8 kWh. Cel de la volan are la dispoziție, în total, 327 de cai putere și 500 Nm cuplu.

Cu un plin de baterie, SUV-ul poate rula până la 60 de kilometri, sau până la 70 de kilometri în mediul urban.

Primul transport va pleca spre Europa în 26 aprilie.

via Mazda

Comentarii (1)

  • Flu flu
    Atâta putere pentru ce?! Să mergi cu 130 pe autostradă?
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru