Mazda lansează noul CX-30 EV. SUV-ul cu zero emisii este disponibil doar în China

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a lansat noul CX-30 EV în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Bazat pe versiunea CX-30 cu motor termic, noul SUV va fi disponibil exclusiv pe piața din China.

Salonul Auto de la Shanghai este în plină desfășurare, iar Mazda a ales acest eveniment pentru a lansa oficial noul CX-30 EV. Al doilea model cu zero emisii din portofoliul constructorului japonez de automobile, după MX-30.

Așa cum îi spune și numele, CX-30 EV este bazat pe modelul CX-30 echipat cu motoare termice. Desigur, există câteva modificări estetice care le diferențiază pe cele două.

Partea inferioară a spoilerului față are un element ceva mai proeminent, garda la sol a crescut, aripile au fost restilizate, iar pragurile sunt și ele noi.

Mazda nu a oferit prea multe detalii despre noul CX-30 EV, dar a confirmat că noul SUV este dezvoltat pe aceeași arhitectură ca MX-30. Totodată, de propulsie se ocupă sistemul e-SkyActiv.

Specificațiile tehnice rămân și ele un mister, dar cel mai probabil sistemul de propulsie va fi similar cu cel prezent pe MX-30. Asta înseamnă o unitate electrică de 143 CP și un acumulator cu capacitatea de 35.5 kWh.

Noua Mazda CX-30 EV va debuta pe piața din China în a doua parte a anului.

via Mazda

Comentarii (2)

  • Mandarinu'
    Normal,exclusiv pentru piata chinezeasca,la fel ca Honda Suv si Vw. Id6. De ce? Ca asta e singura piata care conteaza si singurul loc unde se vor mai tine pe bune saloane auto.Pentru piata europeana,doar gioarse dublu la pret,cu echipare mai slaba si motoare anemice. Ps. Nu vinzi pe piata din Asia,nu existi/n-o sa mai existi! PSS. China a depasit SUA de mult iar Europa nu conteaza.
    7 3
  • Si ce interesează pe noi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru