Mazda și electrificarea: toate modelele din gama japonezilor vor avea versiune hibridă sau electrică până în 2030

de Paul Cosma
Marti, 02.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat că toate modelele sale vor avea o “formă de electrificare”, iar 5% dintre toate mașinile produse vor fi 100% electrice până în 2030.

Mazda se alătură unui număr tot mai mare de constructori ce plănuiesc să reducă nivelul emisiilor cu ajutorul hibrizilor sau al modelelor 100% electrice.

Până în 2030, producătorul nipon vrea ca toate modelele sale să aibă cel puțin o versiune hibridă sau electrică.

“Mazda se așteaptă ca, până în 2030, 95% dintre modelele pe care le produce să aibă o formă de electrificare, iar 5% din producție să reprezinte vehicule pe baterii electrice,” se arată într-o declarație oficială a constructorului, citată de agenția Reuters.

Anterior, Mazda a anunțat că vrea să lanseze pe piață un model 100% electric în 2020. Acum, japonezii susțin că vor lansa un model propulsat 100% de baterii electrice, iar un al doilea model va fi echipat cu range-extender.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • someone
    imi place mazda la nebunie, imi place calea lor diferita de cea batuta de toti, imi place inovatia lor si filosofia tehnologica....insa 2030 nu e un termen cam indepartat sensei?
    12 0
  • @someone
    tocmai au scos un diesel 1.8 de 115 cai. deci ei traiesc in trecut. 2030 la ei = 2020 restul lumi.
    9 1
  • ACE - Craiova
    MAZDA produce - INCA - masini FOARTE FRUMOASE ......
    ATENTIE, din articol: 5% din producție vor fi vehicule pe baterii electrice.....
    Daca se va intampla EXACT acest lucru .....COLIVA scrie pe masinile lor si o vor manca cu nesat CHINEZII, COREENII s.a. .....
    6 3
  • Dacă este până în 2030, înseamnă că de prin 2025 vor începe și ei hibridizarea, rămâne de văzut dacă va fi bine sau nu, dar s-ar putea sa-i coste încăpățânarea aceasta.
    5 3
  • Parerea mea e ca oamenii de la Mazda sunt realisti . Ca vor fi afectati sau nu de acest termen prea indepartat in viziunea unora ,ramane de vazut, este pariul lor, asa vad ei acest proiect. @ ACE-Craiova : dar ce-ai fi vrut sa spuna , 20-30% electrice pe baterii in conditiile in care ei nu au nici-un model la hibride/electrice pregatit pt. lansare inca ? E un termen realist si probabil ca se vor concentra pe hibride mai mult. E un constructor mic si independent si nu au bani de aruncat pe "experimente" doar de dragul de a fi in trend. Vor scoate modele cu tehnologie noua (pt. ei) doar daca vor fi siguri ca acestea chiar vor fi fiabile si cu succes la vanzari.
    6 2
  • in 5 ani nu poti hibridiza 95% din modele...Clar vor incepe, daca nu de anul asta (au de gand sa scoata ceva nou pe piata in 2018? ca eu n-am stiinta de asa ceva) dar de la anul cu siguranta. Poate chiar cu noua generatie de Mazda 3....concurenta nu sta cu mana'n...

    putem fi mai optimisti cu Mazda
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru