Mazda vrea să construiască un model premium de segment B

de Sebastian Toma
Luni, 05.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda intenţionează să construiască un model care să lupte pe segmentul lui Mini Cooper şi al lui Citroen DS3, anunţă un reprezentant al companiei nipone.

Mazda ar putea intra pe nişa modelelor premium de segment B, anunţă englezii de la Autocar. Constructorul nipon doreşte să construiască o versiune de serie a modelului prefigurat de conceptul Kiyora din 2008, care prezenta un model premium destinat oraşului. Ichiro Hirose, vicepreşedintele departamentului de cercetare şi dezvoltare al Mazda Europe, a declarat că marca pe care o reprezintă este interesată de un asemenea model şi că versiunea de serie va fi lansată în următorii doi sau trei ani.

Mazda are deja un concept care prefigurează un asemenea model, prezentat în 2008 sub numele de Kiyora. Principala diferenţă dintre Mazda Kiyora şi viitorul model de serie va fi la nivel estetic. Explicaţia vine pe fondul schimbării sefului departamentului de design al mărcii nipone, Kiyora fiind desenat sub tutela lui Laurens van den Acker, actualul şef de design al mărcii Renault. Noul şef de design al mărcii Mazda, Akira Tamatani, a introdus un nou limbaj de design pentru marcă, reflectat pe CX-5 şi Mazda6, care este aşteptat să fie prezent şi pe modelul lor de segment B.

Urmareste Automarket
Conceptul Kiyora a debutat în 2008 la Salonul Auto de la Paris.
Numele conceptului înseamnă "curat şi pur" în japoneză şi reprezintă armonia dintre plăcerea a conduce şi preocupările de protecţie a mediului concentrate de filozofia "Zoom-Zoom".
La vremea prezentării, conceptul Kiyora era echipat cu un motor otto cu patru cilindri în linie, cu injecţie directă şi sistem Smart Idle Stop.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • O treaba excelenta.E bine de stiut.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru