Mazda vrea să facă fiecare generaţie nouă mai uşoară decât predecesoarea

de Sebastian Toma
Marti, 07.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunţat un ţel îndrăzneţ pentru noile sale modele - reducerea masei cu până la 100 kilograme pentru fiecare generaţie nouă.

Mazda a anunţat că intenţionează să-şi facă maşinile din ce în ce mai uşoare, pe măsură ce lansează noi generaţii şi modele noi. Constructorul nipon îşi propune să reducă până la 100 kilograme din masa fiecărui model nou în comparaţie cu înlocuitorul său. Ţelul este ambiţios şi face parte din strategiile SkyActiv, menite să reducă consumul de carburant, emisile de CO2 şi să-i ofere şoferului satisfacţie la condus. Primul exemplu al acelor de la Mazda în acest sens este noul CX-5, care este cu 260 de kilograme decât predecesorul său de dimensiuni apropiate, CX-7.

În cazul lui CX-5, Mazda a reproiectat şasiul astfel încât să nu aibă nevoie de aceeaşi cantitate de oţel, iar fiecare şurub folosit este cu opt grame mai uşor decât cele folosite pe modelele anterioare. Între timp, alţi constructori mizează pe materiale mai uşoare la construcţia şasiului, cum ar fi tehnologia Audi Space Frame, care integrează aluminiu, magneziu şi chiar fibră de carbon. Potrivit celor de la Wall Street Journal, cei de la Ford iau în considerare o caroserie din aluminiu pentru cel mai popular model din gama lor, F-150.

Esential 100 de kilograme vor să "taie" cei de la Mazda din masa fiecărui model de la o generaţie la alta.
Manfred Sindel, manager al departamentului de calitate de la Audi, susţine că un automobil mai uşor are mai multe beneficii pe lângă consumul redus de carburant, printre care se numără performanţe mai bune şi manevrabilitate îmbunătăţită.
În ceea ce priveşte utilizarea fibrei de carbon, concesiile necesare au fost descrise plastic de James Morgan, directorul de caroserii de la Ford la nivel global, care povesteşte că echipa sa spune despre fibra de carbon că este "materialul viitorului şi va rămâne întotdeauna materialul viitorului". Cei de la Mazda spun că vor apela în viitor la materiale mai avansate pentru viitoarele generaţii ale modelelor SkyActiv, iar costul acestora va fi redus inevitabil pe măsură ce devin din ce în ce mai folosite în industria auto.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (8)

  • daniel
    as fi curios de un cx7 cu 300 de kile dupa 15 generatii:)) Ar fi mai realistic o reducere sa zicem cu 5%, probabil 100 suna mai bine.
    7 2
  • este materialul viitorului şi va rămâne întotdeauna materialul viitorului

    americanii devin din ce in ce mai prudenti,ba chiar tematori. Suturile primite de industria auto de la sfarsitul decadei, inertia manageriala, incapacitatea de a inova par sa le fie straine si uita de la mana pana la gura. Baietii astia par sa fie condusi de mentalitea simpla a celui mai imbecil patruped: raul a trecut om trai si om vedea ce vom mai face, am trecut pe langa faliment ce conteaza? si mortii cu mortii vii cu vii.

    nu ma mira ca acest colos auto de peste ocean a fost in pragul unui colaps total iar oferta sa e in general sub ceea ce ofera europenii si japonezii
    1 3
  • gelu, Ford n-a intrat in faliment, spre deosebire de ceilalti colegii americani
    6 0
  • ai perfecta dreptate, a fost singurul neatins,

    dar mentalitatea e de kko. Cand se vor trezi cu BMW, Mercedes, Lexus apoi astia mai micii Fiat, WV etc ca au tehnolgie de ultima ora ce le vor asigura un avantaj concurential vor incepe si ei sa descopere roata.
    2 5
  • later edit
    in primul post nu faceam referire la ford in special ci la industria auto americana in general
    2 4
  • AndreiRN
    Subiectul este Mazda dar frustrarea romanului ce nu ajunge la struguri sare la firmele Americane.
    Ca la circ.
    Oricum ideea este buna si Mazda va da rezultate si alti ii vor copia.
    3 3
  • @andreiRN...sezi bland ....poate ca pt tine americanii sunt Dumnezeu pe Pamant si de fiecare data cand auzi ceva de ei cazi in poponeata de atata respect

    Daca tie ti se pare inteligenta afirmatia americanului n-am nimic impotriva altfel daca vrei sa combati adu argumente nu incepe cu "frustrarea romanului" "strugurii acrii" si alte baliverne....
    3 2
  • AndreiRN
    Gelu.
    Eu nu sunt roman ci american si de +20 de ani lucrez la produse pt NASA asa ca .......... stiu ce poate fiecare.
    Si cu toate astea conduc zilnic un MBZ.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru